Kom op 25 september naar de derde SDG Action Day in het SDG House in Amsterdam! Deze dag is hét moment om alles te weten te komen over de SDGs: waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kan ik het zelf aanpakken? Connecting Generations is het thema dit jaar, omdat jonge koplopers ons de weg wijzen.

De Jonge Klimaatbeweging en Youth 4 Climate laten zien hoe ze Nederland in beweging kregen, kan dat ook voor de andere werelddoelen? Sinds dit jaar werken alle hogescholen met de SDGs in hun onderwijs en stageprogramma. Nienke Meijer (Voorzitter van Bestuur Fontys Hogescholen) legt uit waarom en hoe. Ook in bedrijven laten jongeren van zich horen over de SDGs. Hoe dat uitpakt, vertelt directielid Conny Braams van Unilever. Zij staat op het podium met young professional Fleur Osté – brand manager bij Unilever en Dutchtanable.

Iedereen doet mee – oftewel “inclusiviteit”- is de kern van alle SDGs, en alle generaties worstelen ermee. Aynouk Tan laat je daarom met andere ogen naar diversiteit en identiteit kijken: vanuit de mode. Maak verder kennis met de nieuwe nationale SDG Coördinator Sandra Pellegrom, vers uit New York, die je bijpraat over de stand van zaken rondom de SDGs. Minister Kaag zal vanaf de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York inbellen voor het laatste nieuws. Dat doet zij met Jongerenvertegenwoordiger Hajar Yakoubi. En je gaat zelf aan de slag, met 26 workshops om uit te kiezen.

Ben je klaar voor een dag vol inspiratie en nieuwe samenwerkingen? Bekijk dan eerst het programma voordat je naar de ticket website gaat en kies een ochtend- en middagworkshop uit. Deze vul je in op de ticketpagina.

Minister Kaag

Minister Sigrid Kaag

Minister Kaag

Maarten Labots

Minister Kaag

Sophie Frankenmolen

Minister Kaag

Sandra Pellegrom

Minister Kaag

Hajar Yagkoubi

Minister Kaag

Connie Braams

Minister Kaag

Nienke Meijer

Minister Kaag

Aynouk Tan

Minister Kaag

Tom Daman

Minister Kaag

Fleur Osté

Wat is de SDG Action Day? De SDG Action Day is een knooppunt voor inhoudelijke discussies, ontmoetingen en nieuwe ideeën met als doel samenwerkingen tot stand te laten komen en concrete acties in heel Nederland op te zetten. De SDG Action Day wordt jaarlijks bezocht door 500 bezoekers, en heeft in 2018 meer dan 1 miljoen mensen online bereikt. De dag vindt jaarlijks plaats op 25 september, de verjaardag van SDGs en sluit zodoende via een wereldwijde campagne aan bij evenementen in meer dan 167 landen op die dag.

Wat gaan we doen? Samen met 500 andere young professionals, CEO’s, studenten, visionairs en experts gaan we jong en oud bij elkaar brengen: connecting generations is het thema van deze actiedag. Vind inspiratie bij start-ups of multinationals, en kies voor twee verdiepende werksessies die passen bij wat jij wil gaan doen. Ga aan de slag met een groep gedreven mensen uit het bedrijfsleven, van (lokale) overheden, maatschappelijke organisaties tot multinationals en hogescholen. Van gendergelijkheid tot Global Goals gemeenten en van blockchain tot biodiversiteit, het programma biedt voor iedereen wat.

Wat krijg ik ervoor terug? Denk aan nieuwe kansen voor je onderneming of organisatie, nieuwe ontmoetingen en kruisbestuivingen, praktische tools waar je meteen mee aan de slag kunt, en een beter begrip van waar we staan en wat je kan doen om samen de SDGs te bereiken. Deze dag is niet eenmalig, maar een tussenstop op de route naar 2030: het jaar waarin de SDGs behaald moeten zijn. De SDG Action Day faciliteert hiervoor de ontwikkeling van een SDG routekaart, die ons de komende jaren gaat helpen om samen de beste weg naar de SDGs te vinden. Het SDG House biedt een fysieke plek aan stakeholders uit alle sectoren om samen te komen, partnerschappen te ontwikkelen en een concrete bijdrage te leveren aan de SDG routekaart. Amsterdam Impact brengt haar netwerk van inspirerende idealistische entrepreneurs naar de dag.

 

Aftermovie (short version)

Contact
Voor vragen over de SDG Action Day kan je contact opnemen met info@sdgactionday.nl.
Pers kan contact opnemen via communicatie@sdgactionday.nl.

Achtergrond SDG Action Day
Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over de zeventien Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze hebben tot doel om de wereld tot “een betere plek te maken in 2030”, zo schrijven de Verenigde Naties (VN) in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede, volgens de VN “de grootste uitdaging van deze tijd”. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn hier te lezen. De SDGs gaan door waar de millenniumdoelen ophouden, maar zijn “veel ambitieuzer”, stellen de VN. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Bovendien zijn de SDGs, in tegenstelling tot de millenniumdoelen, niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Iedereen mocht erover meepraten en beslissen. De nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen, en is niet alleen ‘hulp’ van rijke landen aan arme landen. De SDGs hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat.

De SDG Moonshot pitch is een pitchwedstrijd voor ideeën die potentie hebben substantieel bij te dragen aan het behalen van de 17 Sustainable Development Goals (Global Goals) van de Verenigde Naties. Loop jij rond met een fantastisch idee? Neem een korte videopitch op en stuur deze naar ons. De winnaar mag op de koffie met 3 beleidsmakers, CEOs en koplopers uit onze rijke SDG Netwerk.

Lees hier meer over de moonshot!

SDG Action Day wordt georganiseerd door SDG Charter, KIT Royal Tropical Institute en Gemeente Amsterdam,
en wordt mede mogelijk gemaakt door PwC. Mediapartners zijn Duurzaam Bedrijfsleven en Duurzaam Ondernemen.

Pin It on Pinterest