DOE MEE AAN DE SDG ACTION DAY!

De SDG Action Day keert terug op 25 september – dit jaar in virtuele setting. Onder de titel ‘Decade of Transformation’ gaan we dit jaar met z’n allen bekijken hoe we duurzame transities op basis van de SDG’s kunnen stimuleren. SDG Action Day 2020 is ook een ‘verjaardagseditie’, met vijf jaar Duurzame Ontwikkelingsdoelen achter de rug en nog tien te gaan. Als deelnemer heb je aan het eind van de dag de inzichten, contacten en tools om je nog krachtiger voor de SDG’s in te zetten in de komende jaren waarin het er om spant.

Om de coronacrisis kunnen we dit jaar niet heen. Die doet ons nadenken over hoe we de wereld weerbaarder kunnen maken tegen grote schokken, zoals een pandemie. Hierbij zijn de Sustainable Development Goals belangrijker dan ooit. Overal om ons heen zien we initiatieven opbloeien. Daar putten we energie uit, en die inspiratie zal ook naar voren komen tijdens de SDG Action Day.

We starten en eindigen de SDG Action Day met een plenaire livestream vanuit Studio KIT in het SDG House Amsterdam. Bevestigde sprekers zijn Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat), Ingrid Thijssen (inkomend voorzitter VNO-NCW) Feike Sijbesma (speciaal gezant coronacrisis), Sharon Pieksma (Miss Nederland en NVVN Goodwill Ambassador), en Sandra Pellegrom (Nationaal SDG Coördinator). De dag wordt voorgezeten door Talitha Muusse.

Het volledige programma van plenaire sprekers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Er zijn 3 workshop-rondes gedurende de dag met meer sessies dan ooit. Bekijk de workshops hier – bij de ticketverkoop geef je direct aan welke workshops je graag wilt volgen. 

Als laatste zullen we er dit jaar – ook in virtuele setting – alles aan doen om de SDG Action Day een dag van ontmoetingen en nieuwe connecties te laten zijn, met netwerkmomenten verspreid over de hele dag.

Ingrid Thijsen
Sharon Pieksma
Feike Sijbesma
Stientje van Veldhoven
Talitha Muusse
Sandra Pellegrom
previous arrow
next arrow
Slider

9.30-10.15: Plenaire opening

15.30-16.15: Plenaire afsluiting

10.30-11.45: Workshop ronde 1

12.30-13.45: Workshop ronde 2

14.00-15.15: Workshop ronde 3

Voor vragen en pers kan je contact opnemen met info@sdgactionday.nl

SDG Action Day 2020 wordt georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met KIT Royal Tropical Institute, PwC, Dutch Sustainable Growth Coalition, en Global Compact Netwerk Nederland. Onze media partners zijn OneWorld, Duurzaam-Ondernemen.nl en Duurzaam Bedrijfsleven.

Achtergrond SDG Action Day
Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over de 17 Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze hebben het doel om de wereld tot “een betere plek te maken in 2030”, zo schrijven de Verenigde Naties in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn hier te lezen. De SDG’s gaan door waar de millenniumdoelen ophouden. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Bovendien zijn de SDG’s niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Iedereen mocht erover meepraten en beslissen. De nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen, en is niet alleen ‘hulp’ van rijke landen aan arme landen. De SDG’s hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat.

Pin It on Pinterest