‘Go Goals’-bordspel van de VN

Het doel van dit VN-bordspel is om kinderen bewust te maken van de rol die ze als verantwoordelijke wereldburger spelen voor de toekomst van onze planeet. Iedereen kan het bordspel gratis downloaden en uitprinten.

SDG-spel van Global Compact Network Netherlands

Global Compact heeft dit SDG-spel ontwikkeld om je op een speelse manier kennis te laten maken met de duurzaamheidsdoelen. Beantwoord SDG-gerelateerde vragen en leer over de uitdagingen op de weg naar 2030.

Het Toekomstlabspel

Toekomstlab is ontwikkeld om jongeren te inspireren over hun toekomst na te denken en antwoorden te vinden op de vragen Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik? Door Toekomstlab ontdekken veel jongeren wat ze later willen gaan doen. 

Breng je bijdrage in kaart op de ‘praatplaat’

Wat kan je doen om bij te dragen aan een betere wereld? In deze praatplaat staan de 17 Duurzame Ontwikkeldoelen centraal. Maker Leonie Haas heeft op één plaat zelf ingevuld hoe je impact kan maken, maar er is ook een sjabloon om je eigen versie te maken.

Goals2030 

Goals2030 daagt kinderen en leerkrachten (groep 7/8) uit om de wereld een stukje mooier te maken. Het lesmateriaal gaat over de 17 werelddoelen en bestaat uit opdracht­kaarten én een website. 

‘4D Serious Gaming’ voor in je organisatie

De spellen van Van Asperen Advies helpen om goed gedrag te stimuleren. Ze maken je snel thuis in één of alle 17 SDG’s – eventueel gekoppeld aan een case uit de eigen organisatie. Er is ook een train the trainer-programma, waar je zelf de spellen leert begeleiden.

Ontsnap uit ‘The Green Escape’ voor een betere wereld

The Green Escape is een live of online escaperoom met als thema de SDG’s. De escaperoom is in elke locatie inzetbaar en brengt een combinatie van spelplezier en teambuilding.

Spel over maatschappelijk verantwoord inkopen (SDG 12)

SDG 12 gaat over duurzame consumptie en productie. Om dat te realiseren moeten overheden en bedrijven duurzaam inkopen tegen 2030. Het MVIplatform heeft een bordspel ontwikkeld om te leren hoe je impact kan maken via inkoop op de SDG’s.

Het Duurzame Doelen-kwartetspel

Duurzaamheid aankaarten op het werk, in je bedrijf, buurt, vereniging of familie? Dat kan op een luchtige wijze met behulp van dit spel, een variatie op kwartetten.