De SDG-Voices: jong talent met kennis van Sustainable Development

Ken je ze al? Onze geweldige SDG-Voices: jong, ambitieus, slim, experts op het gebied van Sustainable Development, welbespraakt en gewoon algeheel fantastisch. Deze jongeren kunnen alles vertellen over de SDG’s op je evenement, duurzame workshops geven op scholen en universiteiten, podcasts voor wereldverbeteraars opnemen, vlogs maken en stands bij festivals bemannen (en waarschijnlijk nog veel meer). Echte Sustainable duizendpoten dus!

Wil je meer weten over hoe je de Voices kan inzetten voor jouw evenement? Geweldig! Lees dan meteen verder! Nieuwsgierig en gemotiveerd om zelf Voice te worden? Helemaal geweldig! Sla een alinea over, de volgende tekst is helemaal voor jou!

De SDG Voices op jouw evenement

Inmiddels hebben we een pool van 39 jongeren die presentaties en workshops geven aan organisaties, gemeenten en bedrijven om de 17 Sustainable Development Goals leuk en laagdrempelig te introduceren (omdat we diversiteit hoog in het vaandel hebben kunnen onze Voices hun kennis in 5 verschillende talen delen).

Neem contact met ons op via info@sdgnederland.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden om de Voices in te zetten. We denken graag met je mee! Of klik op de knop hieronder om meteen je aanvraag te starten. 

 

Ook SDG Voice worden?

Ben jij tussen de 15 en 30 jaar en wil je je graag inzetten voor thema’s als vrede & veiligheid, mensenrechten en het klimaat?  Meld je dan nu aan en word SDG Voice! 

Als SDG Voice probeer je zoveel mogelijk mensen te informeren, inspireren en activeren voor de Sustainable Development Goals. Onze Voices gingen eerder aan de slag als reporter tijdens duurzame events, speelden mee in een explainer over de SDG’s (zie hieronder), gaven workshops op scholen en gingen in gesprek met beleidsmakers over jongerenparticipatie. 

We sturen je natuurlijk niet onvoorbereid op pad: middels drie trainingen nemen we je mee in alle facetten rond de SDG’s en scherpen we je vaardigheden op het gebied van presenteren, netwerken en social media.

Er zijn momenteel 35 SDG Voices actief. Word jij een van hen? Vul dan dit formulier in, dan benaderen wij je wanneer er nieuwe trainingen worden georganiseerd. 

Voices ontvangen een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding voor hun werk.

 

Jeugdige sprekers: een stem voor en van de toekomst

Jongerenparticipatie is een essentieel onderdeel voor het behalen van de SDG’s. Die waarde zien we ook in onze eigen Voices. Eigenlijk zou er geen gesprek over beleid, impact of de toekomst meer moeten worden gevoerd zonder jongeren. Betekenisvolle jongereninspraak is belangrijk en zou structureel mee moeten worden genomen in de ontwikkeling en uitvoering van beleid.

De gevolgen van huidig beleid op toekomstige generaties baart jongeren grote zorgen; zij willen niet het kind van de rekening worden als het gaat om bijvoorbeeld het huidige klimaatbeleid en de vergrijzing. Als we over onze toekomst praten dan moeten toekomstige generaties niet alleen een vaste plek aan tafel krijgen, ze moeten ook meebeslissen.