De SDG Voices: de stem van jong talent op jouw event

Ken je ze al? Onze geweldige SDG-Voices: jong, ambitieus, slim, experts op het gebied van Sustainable Development, welbespraakt en gewoon algeheel fantastisch. Deze jongeren kunnen alles vertellen over de SDG’s op je evenement, duurzame workshops geven op scholen en universiteiten, podcasts voor wereldverbeteraars opnemen, vlogs maken en stands bij festivals bemannen (en waarschijnlijk nog veel meer). Echte Sustainable duizendpoten dus!

Wil je meer weten over hoe je de Voices kan inzetten voor jouw evenement? Doe meteen een aanvraag! Nieuwsgierig en gemotiveerd om zelf SDG Voice te worden? Lees dan gauw verder!

De SDG Voices op jouw evenement

Inmiddels hebben we een pool van 39 jongeren die presentaties en workshops geven aan organisaties, gemeenten en bedrijven om de SDG’s leuk en laagdrempelig te introduceren (omdat we diversiteit hoog in het vaandel hebben kunnen onze Voices hun kennis in 5 verschillende talen delen). 

Neem contact met ons op via info@sdgnederland.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden om de Voices kosteloos in te zetten. We denken graag met je mee! Of klik op de knop hieronder om meteen je aanvraag te starten. 

 

Ook SDG Voice worden?

Ben jij tussen de 15 en 30 jaar en wil je je graag inzetten voor thema’s als vrede & veiligheid, mensenrechten en het klimaat?  Meld je dan nu aan en word SDG Voice! 

Als SDG Voice probeer je zoveel mogelijk mensen te informeren, inspireren en activeren voor de Sustainable Development Goals (SDG’s). Onze Voices gaan aan de slag als spreker, workshopleider, jurylid, podcasthost of reporter. Zo sta je het ene moment voor een klas en het andere moment voor beleidsmakers of ondernemers.  

Natuurlijk ga je goed voorbereid op pad. Je wordt getraind om de SDG’s goed uit te kunnen leggen en mensen handelingsperspectief te geven. En we scherpen je vaardigheden op het gebied van presenteren, netwerken en social media.

Er zijn momenteel 39 SDG Voices actief. Word jij een van hen? Vul dan dit formulier in, dan benaderen wij je wanneer er nieuwe trainingen starten. 

Voices ontvangen een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding voor hun inzet.

 

Jeugdige sprekers: een stem voor en van de toekomst

Jongerenparticipatie is een essentieel onderdeel voor het behalen van de SDG’s. Die waarde zien we ook in onze eigen Voices. Eigenlijk zou er geen gesprek over beleid, impact of de toekomst meer moeten worden gevoerd zonder jongeren. Betekenisvolle jongereninspraak is belangrijk en zou structureel mee moeten worden genomen in de ontwikkeling en uitvoering van beleid.

De gevolgen van huidig beleid op toekomstige generaties baart jongeren grote zorgen; zij willen niet het kind van de rekening worden als het gaat om bijvoorbeeld het huidige klimaatbeleid en de vergrijzing. Als we over onze toekomst praten dan moeten toekomstige generaties niet alleen een vaste plek aan tafel krijgen, ze moeten ook meebeslissen.