Word Global Goals-gemeente

Duurzaam ontwikkelen doe je niet alleen. De Gemeenten4GlobalGoals-campagne van de VNG ondersteunt gemeenten bij het implementeren en realiseren van de SDG’s. Sluit je aan en word ook Global Goals-Gemeente.

Kijk eens hoe andere gemeenten het doen

Al deze gemeenten (al meer dan honderd!) hebben zich aangesloten bij de Global Goals-campagne. Súdwest-Fryslân, Noordenveld en Den Haag wonnen de jaarlijkse verkiezing van de VNG. ’s-Hertogenbosch ondersteunt inwoners dan weer met subsidies om de SDG’s te behalen.  

Is het beleid van je gemeente SDG-proof? 

Een goed begin om met de Global Goals aan de slag te gaan is om het eigen gemeentelijke beleid te toetsen aan de doelen. Dit stappenplan is voortgekomen uit een scan van de verschillende manieren waarop gemeenten hun beleid aan de SDG’s toetsen.

Blauwdruk voor duurzame wijken

We willen allemaal duurzaam en circulair bouwen, maar bij de bouw van nieuwe wijken worden nog vaak kansen gemist. Met de Blauwdruk Duurzame Woonwijk geeft Circulair West initiatiefnemers een steuntje in de rug. Want de komende jaren worden er duizenden woningen gebouwd. Soms in bestaande woongebieden, maar heel vaak zullen compleet nieuwe wijken uit de grond gestampt worden. De uitgelezen kans om dit op een integrale en duurzame manier te doen.

Toets je beleid en regels aan de Duurzame Doelen

Het Integraal Afwegingskader voor Beleid en Regelgeving (IAK) van de overheid is begin 2019 aangepast aan de SDG-ambities. Iedere beleidsmedewerker en wetgevingsjurist kan deze ‘SDG-toets’ inzetten bij het maken van nieuw beleid en nieuwe regelgeving.

Duurzame doelen in de bieb 

Hoe maak je als bibliotheek de SDG’s behapbaar? Vanuit het project SDG’s in bibliotheken krijg je inspiratie en houvast om alle zeventien doelen aan te kaarten en passend te maken voor jouw omgeving.

Investeer in de maatschappelijke beurs

Wil je weten wat de waarde is van je maatschappelijk initiatief? Met Maex krijg je een tool om je maatschappelijke waarde makkelijk in beeld te brengen.

Zet een SDG-bus in om burgers te bereiken

De SDG-stedentrip reist met opvallende voertuigen door Nederland op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die op eigen wijze bijdragen aan de SDG’s.