Onze missie

Onze generatie is de eerste die de middelen heeft om de transformatie te maken naar een wereld met meer welvaart en minder ongelijkheid. Een wereld waarin we biodiversiteit en klimaat beschermen en waarin iedereen een plaats heeft.

De Sustainable Development Goals zijn de agenda voor die wereld in 2030. De taal van de zeventien doelen verbindt en maakt het mogelijk samen te werken. De doelen zijn onderling verbonden en overschrijden grenzen tussen landen en sectoren.

SDG Nederland brengt individuen en organisaties bijeen, katalyseert gezamenlijke acties en creëert synergie rond de doelen. Lees hier meer over onze strategie, resultaten en targets.

Wie zijn we?

Rob van Poelje

Directeur

Thijs Bentvelzen

Communicatiemanager

Mena Leila Kilani

Projectmanager Lokale Beweging

Rigo Stegeman

Projectmanager Fondsen

Ivy de Bruijn

Projectmanager Sociale Doelen

Gitta van der Meer

Projectmanager Groene Doelen

Lee Witteveen

Manager office & financiën

Peter Groenendijk

Eventmanager 

Hoe begon het?

In 2013 stelden DSMTruePrice en Worldconnectors het SDG Charter op. In dat manifest staat hoe het bedrijfsleven en maatschappelijke middenveld kunnen bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Tegen 2016 waren er al meer dan 300 ondertekenaars. In dat jaar werd de stichting SDG Charter opgericht, om het netwerk te ondersteunen en faciliteren.

Sinds 2019 richt de stichting zich naast dit professionele netwerk ook op het brede publiek. Om die reden veranderde de naam van SDG Charter naar SDG Nederland.

Wie bestuurt SDG Nederland?

Het bestuur van de stichting SDG Nederland bestaat uit voorzitter Herman Mulder, Fokko Wientjes, Marnix Kluiters en Jens van der Duim. Een groep koepelorganisaties uit verschillende maatschappelijke sectoren (zie links) vormt de stuurgroep en geeft sturing aan het netwerk.

Wie financiert SDG Nederland?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken financiert het bureau van SDG Nederland. De Stichting SDG Nederland heeft een ANBI-status.

Als publieke stichting willen wij transparant zijn over financiering, samenwerkingen en strategie & visie. Hier kun je het bestuurverslag van SDG Nederland, ons beloningsbeleid, jaarrekening en meerjarenstrategie downloaden.

Praktische info

E-mail

info@sdgnederland.nl

Bezoek

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam

Post en goederen

SDG Nederland
Linnaeusstraat 2C
1092 CK Amsterdam

Bedrijfsgegevens

Stichting SDG Nederland
KvK: 66065224
Btw: NL856381123B01
IBAN: NL69ABNA0555230228

Vacatures