Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

OneWorld vindt dat de wereld eerlijker en duurzamer moet én kan. Daarom zet het platform journalistiek in om dichter bij zo’n wereld te komen. OneWorld en SDG Nederland werken samen aan de reeks Goal Getters.

Positief nieuws in de schijnwerpers

BrightVibes gelooft in de kracht van aanstekelijke, inspirerende verhalen. Als tegenhanger van het overwegend negatieve nieuws, zet BrightVibes positieve ‘change makers’ in de kijker. Volg hen zeker op Facebook.

Leer toekomstmakers kennen op Change Inc.

Change Inc. biedt een mix van artikelen, cases en columns en richt zich op iedereen die professioneel met duurzaamheid bezig is. Het platform laat zien hoe mensen en bedrijven de economie van de toekomst vandaag al vormgeven.

Een kenniscentrum voor duurzame ondernemers

Op zoek naar een kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kijk eens naar dit initiatief van Folkert van der Molen. Duurzaam Ondernemen bestaat al sinds mei 2000 en trekt maandelijks meer dan 50.000 bezoekers.

Nooit te klein om impact te maken

MaatschapWij zet denkers en doeners in de spotlights om Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Dat er genoeg positieve verhalen te vertellen zijn, die een heel ander licht werpen op onze maatschappij en hoe we haar kunnen inrichten.

Niet het weer, wel het klimaat

Het journalistiek platform De Correspondent laat zich niet leiden door de waan van de dag, maar richt de aandacht op structurele ontwikkelingen in onze samenleving en in de wereld. Ze vertellen je in andere woorden “niet over het weer, maar over het klimaat”.

Tijdschrift voor (wereld)burgerschap

In het tijdschrift Samsam lezen leerlingen artikelen, interviews en reportages over kinderen uit Nederland en de rest van de wereld. Samsam maakt maatschappelijke thema’s begrijpelijk, door ze uit te leggen vanuit het perspectief van kinderen.  

Bekijk het eens van een ander perspectief

Hoe vind je je weg in een wereld die bol staat van tegenstellingen, botsende belangen en ferme spierballentaal? Human laat op tv, radio en online zien dat er altijd verschillende perspectieven zijn. 

Slimme ideeën voor een betere wereld

Op de Wereld van Morgen vind je projecten van duurzame ondernemers en inspirerende blogs. Je kan er ook je eigen idee lanceren. Het is een initiatief van de ASN Bank.

Inspirerende sprekers in je koptelefoon

Pakhuis de Zwijger in Amsterdam maakt een podcast met inspirerende gasten. Zo kun je ook thuis of onderweg luisteren naar verdiepende gesprekken over duurzame en stedelijke thema’s.