Meet je verborgen impact

In het boek ‘De Verborgen Impact’ onderzoekt Babette Porcelijn de impact van de westerse consument op de rest van de wereld. Intussen is er de opvolger ‘Het happy 2030 scenario’. Op haar website vind je een tool om je eigen impact te meten.

 Sluit je aan bij een lokale actie

Op onze landkaart zie je wanneer de SDG-bus bij jou in de buurt komt. Kijk ook eens welke lokale netwerken er bij jou in de buurt actief zijn.

Zet je geld aan het werk

Banken en verzekeringsmaatschappijen investeren jouw spaargeld. Vraag je je af of die investeringen wel duurzaam zijn? De Eerlijke Bankwijzer en Eerlijke Verzekeringswijzer vertellen je wie het goed doet en wie beter kan.

Koop duurzaam

In de winkel kun je misschien wel het grootste verschil maken. Koop alleen wat je nodig hebt en koop duurzaam. Dat geldt voor voeding, kleding en spullen. Verschillende labels helpen je op weg om duurzame keuzes te maken. De Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal is een goed startpunt.

Kies voor een duurzame baan

Draag bij aan een leefbare en inclusieve toekomst door te kiezen voor een loopbaan in de duurzame sector! Je kunt met je 40-urige werkweek een hele hoop positieve impact maken als je kiest om te werken voor een bedrijf of organisatie die zich inzet voor de SDG’s. Op de grootste duurzame vacaturebank Greenjobs.nl vind je meer dan 600 nieuwe vacatures per maand bij duurzame werkgevers. Samen werken wij aan een duurzame toekomst! Ook OneWorld heeft een vacaturebank met jobs die een maatschappelijke bijdrage leveren.     

Verduurzaam je woning met Alle Seinen Groen

Nú is de tijd om je woning te verduurzamen. Om je daarbij te helpen is de Nederlandse Vereniging van Banken het initiatief Alle Seinen Groen gestart. Zij kijken met je mee naar de financieringsmogelijkheden en naar de verduurzamingsopties die je hebt. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, dubbelglas of het isoleren van je huis. Zo kan ook jij je huis toekomstbestendig maken! Kijk wat ze voor je kunnen doen op de site van  Alle Seinen Groen.

85 manieren om je leven te verduurzamen

De Good Life Goals van Futerra zijn een reeks persoonlijke acties die mensen over de hele wereld kunnen ondernemen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te ondersteunen. Het gaat om kleine gedragsaanpassingen (vijf per SDG). Je vindt ze ook in deze PDF.

Ga bewust op reis

Ook wanneer je op vakantie gaat, kun je bijdragen aan een betere wereld. Better Places brengt je in contact met lokale reisexperts zodat jouw vakantie een positieve impact heeft op de lokale omgeving.

Compenseer je reis

Als we het dan toch over reizen hebben, kunnen we moeilijk om die vlieg- en autoverplaatsingen heen. Verschillende organisaties helpen je de uitstoot te compenseren. Het Nederlandse Trees for All doet het door bomen te planten en bossen te herstellen.     

Maak grijs groener

Er zijn veel manieren om biodiversiteit te herstellen. Alles wat jij in je eigen achtertuin of op je balkon doet, helpt. Maar hoe meer mensen meedoen, hoe meer je bereikt. Maak Grijs Groener is een initiatief van de stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Samen sneller duurzaam

Deze website staat vol met producten en diensten waarmee je jouw leef- en werkomgeving kan verduurzamen. Zie wat er al mogelijk is om aan de slag te gaan. Verzamel de tips die je snel wilt terugvinden en deel ze zodat je ook anderen kunt inspireren.