Sluit je aan bij een lokaal netwerk

SDG Nederland staat in contact met verschillende lokale SDG-netwerken. Misschien wil je wel aansluiten? Of je tijdens een spreekuur laten informeren? Kijk hieronder of er in jouw regio een aanspreekpunt is.

Friesland (SDG Netwurk Fryslan)

Groningen-Drenthe (De nieuwe leefstijl)

Delft (Delft 4 Global Goals)

Alkmaar (Innovatieraad Alkmaar)

Haarlem (Haarlem Mutare)

Wassenaar (De Groene meent)

Maastricht (Mondiaal Maastricht)

Oss (Global Goals Oss)

Utrecht (Utrecht4 Global Goals)

Zwolle (Zwolle 17 Global Goals)

Oosterhout (Oosterhout SDG Lokaal) 

Ga eens kijken in een SDG-huis

In samenwerking met SDG Nederland timmert het SDG House Network aan lokale duurzame actie. Het netwerk bestaat uit een diverse groep fysieke SDG-huizen die gemeenschappen in het hele land bedient. Wil je meer weten over het SDG House Network of een SDG-huis in jouw gemeente? Neem even contact op met hun team

Praat met anderen over lokale SDG-actie

In de Facebook-community van SDG Nederland vinden meer dan 600 individuen elkaar. Praat er mee over duurzame thema’s en post er je eigen evenementen. Vertegenwoordig je een georganiseerde groep burgers die zich inzet voor de SDG’s? Meld je dan aan als organisatie in onze SDG NL-community

Investeren in de maatschappelijke beurs

Wil je weten wat de waarde is van je initiatief? Met Maex krijg je een tool om je maatschappelijke waarde makkelijk in beeld te brengen.

Kleine acties met echte impact

Nudge is een bedrijf dat blijvende gedragsveranderingen wil realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Dat doen het door hen te betrekken bij projecten en campagnes die op prikkelende wijze ander gedrag stimuleren.

Bewoners voor een duurzame wereld

Het (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) LSA is een sterk landelijk netwerk van actieve bewonersgroepen, zoals bewonersorganisaties, buurthuizen in zelfbeheer, BewonersBedrijven en coöperaties. De vereniging gaat voor sterke, leefbare buurten waar iedereen aan kan bijdragen.  

Crowndfunding voor je buurt, dorp of stad

Voor je Buurt is een crowdfundingplatform voor je buurt, dorp of stad. Je zamelt er geld, hulp en materiaal in. Voor je Buurt begeleidt je ook bij het opzetten van een crowdfundingcampagne.

Knhm Foundation daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken. De stichting biedt een netwerk van adviseurs die je daarbij kunnen ondersteunen

Do-good crowdfunding

Wil je crowdfunden voor het realiseren van je goede ideeën? 1%Club staat open voor iedereen met een goed idee om de wereld een stukje mooier te maken. Dit initiatief maakt deel uit van Voor je Buurt en richt zich meer op internationale projecten.