De overheid helpt je op weg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een speciale rubriek Duurzaam Ondernemen op het Ondernemersplein. Daar staat veel informatie over dingen als duurzame bedrijfsvoering, subsidies, duurzaam ondernemen in het buitenland, workshops en cursussen.

Kijk hoe andere ondernemingen bijdragen aan de SDG’s

De Rotterdam School of Management heeft een videoserie ontwikkeld waarin academici en mensen uit de praktijk bespreken hoe de bedrijfswereld kan bijdragen aan het behalen van de SDG’s.

Je SDG-impact eenvoudiger meten en rapporteren

Er is een toenemende behoefte vanuit organisaties om inzicht te krijgen in de eigen bijdragen aan de SDG’s. In het kader hiervan deed PWC onderzoek naar welke tools er beschikbaar zijn om impact te meten. 

Word energieneutraal!

Klimaatplein.com helpt je via een vijfstappenplan een energieneutraal te worden. Met hun gratis CO2-calculator bereken je je voetafdruk. Vanuit de Nederlandse overheid zijn er dan weer verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame energie.

Een stage met een duurzame stempel

Sdgs on stage is een initiatief van Fontys, Avans, Hanzehogeschool, Saxion en Duurzaam Bedrijfsleven. Het verbindt studenten, docenten en bedrijven door middel van de SDG’s.

Financiering voor verduurzaming: Alle Seinen Groen

Wil je organisatie verduurzamen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Alle Seinen Groen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken om je te helpen met verduurzamingsprocessen binnen je bedrijf. Of het nu gaat om zonnepanelen, bedrijfsprocessen, recyclen of elektrisch rijden. Ze kijken mee met de opties om te verduurzamen en naar de mogelijkheden om deze te financieren. Zo kan jij je bedrijf toekomstbestendig maken! Kijk wat ze voor jou kunnen doen op de site van Alle Seinen  Groen.