De overheid helpt je op weg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een speciale rubriek Duurzaam Ondernemen op het Ondernemersplein. Daar staat veel informatie over dingen als duurzame bedrijfsvoering, subsidies, duurzaam ondernemen in het buitenland, workshops en cursussen.

Hoe duurzaam onderneemt jouw bedrijf? 

Het Nationaal Duurzaamheidsinstituut (NDI) maakt duurzaam, circulair en maatschappelijk verantwoord ondernemen inzichtelijk. Zo krijgt ieder bedrijf een compleet beeld van hoe het presteert op vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kijk hoe andere ondernemingen bijdragen aan de SDG’s

De Rotterdam School of Management heeft een videoserie ontwikkeld waarin academici en mensen uit de praktijk bespreken hoe de bedrijfswereld kan bijdragen aan het behalen van de SDG’s.

Je SDG-impact eenvoudiger meten en rapporteren

Er is een toenemende behoefte vanuit organisaties om inzicht te krijgen in de eigen bijdragen aan de SDG’s. In het kader hiervan deed PWC onderzoek naar welke tools er beschikbaar zijn om impact te meten. 

Word energieneutraal!

Klimaatplein.com helpt je via een vijfstappenplan een energieneutraal te worden. Met hun gratis CO2-calculator bereken je je voetafdruk. Vanuit de Nederlandse overheid zijn er dan weer verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame energie.

Een stage met een duurzame stempel

Sdgs on stage is een initiatief van Fontys, Avans, Hanzehogeschool, Saxion en Duurzaam Bedrijfsleven. Het verbindt studenten, docenten en bedrijven door middel van de SDG’s.