De schoolbus

Drive to Connect bus

De schoolbus is een mobiele locatie op wielen die kan inspireren en motiveren. Ze kan dienen voor workshops, bijeenkomsten of SDG-spellen in groep. De bus heeft als doel een bijdrage te leveren om onze samenleving leuker, socialer, mooier en eerlijker te maken. In samenwerking met Drive to Connect.

De SDG-jurk

Kleurrijke 17 werelddoelen jurk

De SDG-jurk is duurzaam en fairtrade gemaakt in de kleuren van de duurzame doelen. De jurk reist door Nederland om mensen te informeren, inspireren en activeren om zelf een bijdrage te leveren aan de SDG’s. In samenwerking met Victorine Pasman.

 

Wandelende Dagboeken

Een of twee levensechte, charmante dagboeken bieden lopen rond tussen publiek. Aan de hand van een grote strik zijn de boeken te openen. Pen in de hand en schrijven maar. Dit een originele en speelse manier om een oproep te doen of om het publiek haar mening te vragen over hun persoonlijke wens voor de toekomst. In samenwerking met Victorine Pasman.

De SDG-Voices: jong talent met sustainable kennis 

Ken je ze al? Deze jongeren kunnen alles vertellen over de SDG’s op je evenement, duurzame workshops geven op scholen en universiteiten, podcasts voor wereldverbeteraars opnemen, vlogs maken en stands bij festivals bemannen (en waarschijnlijk nog veel meer). Echte Sustainable duizendpoten dus! Vraag via dit inschrijfformulier een SDG Voice aan!

 

“Plastic soep met ballenbak”

Een sprong in de ballenbak op zoek naar de SDG’s onder begeleiding van de game-master en swingende muziek. Daarna ga je met je team op de foto en commiteer je je aan een eigen team-actie. 

Ism Camperbaas hebben we een interactief en leuk spel ontwikkeld voor kinderen én volwassen.  

SDG Light Game

Een sportief spel (vergelijkbaar met de cooper-test) waarmee je alleen de SDG’s kunt halen als je samenwerkt. 

Elke teamscore wordt op een bord vermeld, waardoor je elkaar kunt uitdagen. 

Ism Kunsdt hebben we een interactief en leuk spel ontwikkeld voor binnen.  

Interactieve stand op jouw festival

We denken graag mee hoe je de SDG’s tot leven kunt brengen op jouw event.

Ook kun je SDG-materialen lenen bij SDG Houses. Bekijk hier het overzicht. Als je de materialen graag wilt aanschaffen, kun je deze bestellen bij Studio Blauw.

SDG-speldjes zijn bij ons te koop. Geef je bestelling door via: info@sdgnederland.nl

 

Onze landkaart

Wat gebeurt er in jouw regio en waar kun je aansluiten? Op onze landkaart kun je lokale SDG burgernetwerken en de locaties van het SDG Houses vinden. Klik op de kaart om ze groter te openen in een nieuw tabblad.