ToerMee-bus brengt Duurzame Ontwikkelingsdoelen naar Leeuwarden

Zaterdag 16 november doet de ToerMee-bus – een nostalgische streekbus – Leeuwarden aan in het kader van een landelijke toer rond de Sustainable Development Goals (SDG’s). De bus zal er te zien zijn op het het festival Explore the North.

Bezoekers kunnen er op zoek gaan naar oplossingen die bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en een mooiere wereld in 2030. Doel is om lokale oplossingen aan te reiken voor grote, internationale vraagstukken. Wie een droom heeft, kan die in de bus – letterlijk – laten inblikken.

Wethouder Hilde Tjeerdema zal zaterdag als eerste plaatsnemen achter het stuur en het startsein geven voor een sessie over inclusief onderwijs. De droom van Sandra de Kroon, directeur van Steunpunt Zorg en Onderwijs staat tijdens de lunchsessie centraal. De Kroon streeft ernaar dat alle jongeren kunnen deelnemen aan het onderwijs, ook als er fysieke of lichamelijke beperkingen zijn.

Van droom naar praktische doelen

Vanaf 15u stellen we de bus open voor het grote publiek van Explore the North. Bezoekers kunnen er zich laten verrassen door nieuwe smaken, ideeën en gesprekken. Initiatiefnemers Dennis Nolte helpt de deelnemers hun droom om te zetten naar praktisch haalbare doelen.

De bus is een samenwerking van SDG Nederland en Spoor van Vernieuwing, de uitbaters van de bus. De halte in Leeuwarden wordt mede mogelijk gemaakt door Frame, Voice, Report subsidie van de Europese Unie.

Lees meer over de Toermee-bus op deze site.
Lees hier meer over het festival Explore the North.