Wat doe jij om jouw leefwereld een stukje beter te maken? Stap in tussen 29 augustus en 16 september in de Very Inspiring People Bus in Amsterdam en ToerMee voor de SDGs!

De Global Goals for Sustainable Development (SDGs) klinken vaak groot en ver weg, terwijl veranderingen juist dichtbij beginnen: in het hier en nu. Om die kloof te dichten, en omdat we samen sterker staan, werken we toe naar één grote beweging om samen de SDGs voor 2030 te behalen, in Nederland én wereldwijd. De speciale VIPbus helpt hierbij.

Tijdens de ToerMee, die zal beginnen in Amsterdam, gaat de bus op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die op eigen wijze bijdragen aan de SDGs. Iedereen met dromen en initiatieven voor het verbeteren van zijn of haar buurt, school, bedrijf of stad is welkom om deze te delen en samen kijken we hoe dit een stap verder gebracht kan worden.

De ToerMee is een toer van 6 themadagen door Amsterdam met de VIPbus, een omgebouwde SRV-wagen. Kijk voor het actuele programma en opstapplaatsen op www.ToerMee.nl en volg de ToerMee via Twitter, Instagram en Facebook. De thema’s zijn als volgt:

 1. Geld & waarde (woensdag 29 augustus)
  Geld kan je zien als waarde, liefde of energie. Hoe kijken we naar geld en waarde?
 2. Gezondheid en geluk (vrijdag 31 augustus)
  Wat gebeurt er als je zelf in de driversseat van je leven zit? Voel je dan gelukkiger en gezonder?
 3. Sociaal ondernemerschap (dinsdag 4 september)
  We gaan langs bij lokale helden! Sociaal ondernemers zijn mensen die gedreven worden door een groter doel. Waarom doen ze wat doen?
 4. Groei & consumptie (woensdag 5 september)
  Wat betekenen spullen voor ons? En waarom verzamelen we er zoveel van. En wat hebben we echt nodig? Wanneer hebben spullen echte waarde?
 5. Toekomst (vrijdag 14 september)
  Morgen is vandaag. Samen kijken we naar heden, verleden en toekomst.
 6. Superdiversiteit (zondag 16 september)Laten we de verschillen vieren! Verschillen kunnen lastig, confronterend en ingewikkeld zijn. Maar kunnen je ook verrijken, je nieuwe perspectieven op de wereld laten zien en je (voor)oordelen laten inzien om weer verder te ontwikkelen.

                                     

ToerMee is een initiatief van Spoor voor vernieuwing i.s.m. het SDG Charter. Tussen 29 augustus en 15 september kun je de speciale VIPbus tegenkomen in Amsterdam (pilot). Daarna gaat ToerMee verder het land in! Wil je dat de VIPbus ook naar jouw gemeente, bedrijf of school komt? Neem dan contact op met Dennis Nolte, initiatiefnemer (dennis@devipbus.nl). 

Beeld: John Akerman Özgüç

Pin It on Pinterest