Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Transitiegesprek: Onzekerheid over werk en wonen

5 maart 2021 I 15:00 - 17:00 CET

Gratis

De TransitieMotor nodigt je uit voor een Transitiegesprek over bestaanszekerheid op 5 maart van 15:00 tot 17:00.

In deze bijeenkomst draait het om het voorzien in de basisbehoeften van alle Nederlanders. Hoe goed is dat geregeld en kunnen we dat verbeteren?

Kunnen voorzien in je basisbehoefte gaat enerzijds om voldoende besteedbaar inkomen hebben. Ongeacht of je werkt, een pensioen geniet of gebruik maakt van een sociaal vangnet. Anderzijds gaat het om de betaalbaarheid van goederen en diensten zoals water, gezond voedsel, kleding, duurzame energie, zorg en huisvesting.

Deze zaken zijn cruciaal voor een menswaardig bestaan. En zouden daarom goed geregeld moeten worden. Daarnaast bemoeilijkt deze sociale problematiek ook de duurzaamheidstransitie, want als mensen bezig zijn met overleven kunnen wij niet van hen vragen ook de aarde te redden.

Het onderwerp is breed, dus we zoomen dit keer in op de groepen die het moeilijk hebben (of krijgen), zoals jongeren. We gaan in op inkomen uit (onzekere) arbeid (SDG 8), ontoereikende vangnetten (SDG 1) en (de kosten van) wonen (SDG 10). Dit beloven belangrijke verkiezingsthema’s te worden.

Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan!

Gegevens

Datum:
5 maart 2021
Tijd:
15:00 - 17:00 CET
Kosten:
Gratis
https://www.detransitiemotor.nl/inkomen-en-basisbehoeften/

Locatie

online

Organisator

de TransitieMotor
E-mail:
wij@detranisitiemotor.nl
Bekijk de site van Organisator