Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-werkconferentie “Geef kinderrechten een centrale plek in beleid en praktijk”

22 april 2022 I 13:00 - 17:00 CEST

Deze werkconferentie is voor alle gemeenten in de provincies Drenthe en Groningen die kinderrechten in de praktijk willen brengen. Laat u inspireren door bijdragen van: (leden van) het Kinderrechtencollectief: Defence for Children en Ruimte voor de Jeugd. De VNG en de Kinderombudsman.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. Zij maken beleid op het gebied van jeugd voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg. Bij het opstellen en uitvoeren van dit beleid spelen de rechten van kinderen een belangrijke rol. Evenals op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en een veilige leef- en speelomgeving. Daarmee dragen gemeenten een grote verantwoordelijkheid voor het verwezenlijken van de rechten van kinderen zoals opgenomen in het VN-Kinderrechtenverdrag, in beleid en praktijk. De ene gemeente is hierin verder dan de andere. Zo zijn sommige gemeenten bezig met het opzetten van een Kinderrechtenstad, stelden anderen een beleidsmedewerker kinderrechten aan en zijn er gemeenten die kinderen en jongeren betrekken bij thema’s die hen aangaan. Toch zijn nog steeds gemeenten zoekende naar hoe zij kinderrechten kunnen borgen.

Klik hier voor het programma!

Stuur een email naar info@politieknetwerkdrenthe.nl om je aan te melden!

Gegevens

Datum:
22 april 2022
Tijd:
13:00 - 17:00 CEST

Organisator

Politiek Netwerk Drenthe
E-mail:
info@politieknetwerkdrenthe.nl

Locatie

Health Hub
1e Energieweg 13
Roden, Drenthe 9301 LK Nederland
+ Google Maps