Plaats: Amsterdam
Regio: Nederland
Dienstverband: n.t.b.
Opleidingsniveau: HBO, WO
Uren per week: N.t.b
Reageren voor 01-09-2017

Het SDG Charter en OneWorld zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair met enige journalistieke ervaring, community management skills en kennis van de Sustainable Development Goals om mee te draaien in twee mooie projecten: online platform SDG Nederland & de SDG Gateway.

De Sustainable Development Goals
Eind september 2015 namen de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) aan die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Het SDG Charter heeft in samenwerking met OneWorld het Nederlandse platform over deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen opgezet (www.sdgnederland.nl). Ook heeft het SDG Charter samen met C-Change de SDG Gateway geinitieerd (www.gateway.sdgcharter.nl). De SDG Gateway laat zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van de Sustainable Development Goals in Nederland en daarbuiten, en is daarnaast een plek waar organisaties elkaar kunnen vinden en van elkaar kunnen leren.

Over jou
Je hebt interesse in een breed scala aan onderwerpen binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zoals klimaatverandering, gendergelijkheid, armoede, vrede en veiligheid etc. Je bent niet bang om in gesprek te gaan met directeuren van bedrijven, kennisinstellingen en NGO’s, werkt zelfstandig en hebt goede ideeen over hoe we zo veel mogelijk mensen kunnen betrekken bij deze mondiale agenda.

De stage is voor een periode van 3 tot 6 maanden en start zo snel mogelijk. Het gaat om een minimale werkweek van 24 uur (3 dagen) per week.

De werkzaamheden

  • Verhaalvoorstellen en ideeen voor SDG Nederland bedenken, en eventueel uitwerken tot artikelen (nieuwsberichten, interviews, repo’s).
  • Artikelen in het cms/wordpress plaatsen en voorzien van beeldmateriaal.
  • Activeren / managen van de online community & nieuwe leden uitnodigen om lid te worden (profiel/initiatieven/events aan te maken)
  • Het nationale en internationale nieuws bijhouden rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en de relevante actualiteiten vertalen naar een Nederlands publiek.
  • Levendig houden en uitbreiden van sociale media.
  • Schrijven en versturen van nieuwsbrieven.
  • De online-coordinator ondersteunen bij het plaatsen van online artikelen.
  • De leden van de community ondersteunen bij het aanmaken van hun profiel op de Gateway

Meer over OneWorld & het SDG Charter
OneWorld is een multimediaal platform (magazine, website, events) op het gebied van de grote uitdagingen in de wereld als klimaatverandering, vluchtelingen en diversiteit. OneWorld plaatst ons dagelijks leven in mondiaal perspectief met nieuws, blogs en achtergronden uit de hele wereld, maar biedt ook praktische tips en informatie voor mensen die nieuwsgierig zijn naar kansen en mogelijkheden om het goede te doen.

Stichting SDG Charter heeft als missie om een faciliterende omgeving te creeren waarin het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid in partnerschap kunnen bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs). Het Charter is opgezet om in Nederland een ambitieuze, positieve agenda rondom de SDGs te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op: www.sdgcharter.nl

Ons aanbod
Stageplaats: OneWorld. Stage bij een multimediale redactie, met ervaren journalisten, waar je journalistieke schrijfervaring opdoet en inhoudelijke expertise opbouwt. Stage wordt begeleid door zowel de Online Coordinator van SDG Nederland alsmede door de Project Manager van het SDG Charter. Voor een stage in het kader van een opleiding is een stagevergoeding beschikbaar van 500 euro per maand bij 5 dagen stage + reiskosten. Wil je als vrijwilliger meedraaien op de redactie of ben je op zoek naar een werkervaringsplek, dan is dat ook mogelijk. Voorwaarde is dat je aantoonbaar journalistieke kwaliteiten en interesses hebt. Voor vrijwilligers is tevens een kleinere vergoeding beschikbaar.

Sollicitatieprocedure
Heb jij interesse in deze stage? Stuur je motivatie en CV voor 1 september naar Joline Heusinkveld (jolineheusinkveld@oneworld.nl). Stuur eventueel een paar voorbeelden mee van je werk en laat in je motivatie aan ons weten welke relevante dossiers je goed kent, en welke je graag wilt opbouwen. Voor eventuele vragen kun je mailen naar hetzelfde adres.

Pin It on Pinterest