Zoals alles dit jaar, was ook de SDG Action Day anders dan anders. Toch kijken we met veel voldoening terug op de symbolische editie van 2020, het jaar waarin de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) vijf jaar van kracht zijn.

Bezoekers vonden massaal hun weg naar de nieuwe, virtuele setting. Deze editie had meer plenaire kijkers en meer workshops dan alle vorige edities. Het zegt wat over het enthousiasme in de maatschappij rond de SDG’s. Dat zag je ook bij de 850 SDG-vlaggen die op 25 september werden gehesen door organisaties in het hele land en onze ambassades in het buitenland.

Maar ook na de Action Day blijven de SDG’s urgent. Op 2 oktober schreef SDG Nederland-directeur Maresa Oosterman een opiniestuk in het Parool waarin ze het kabinet oproept een SDG-plan op te stellen. De SDG Routekaart 2020, die werd overhandigd aan Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, dient hopelijk als inspiratie bij de verkiezingscampagne de komende maanden.

De burger wil alleszins snel volgende stappen zetten. Dat blijkt uit de SDG Action Talks. De volgende editie daarvan vindt plaats tijdens ImpactFest op donderdag 29 oktober (10:00 – 11:30u) met met als thema Echte Prijzen. Hier kan je je alvast inschrijven. Ook onze SDG-bus blijft her en der in het land opduiken, om lokale initiatieven uit te lichten en burgers verder op weg te helpen. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen rond corona. Volgende stop: Groningen dit weekend!

Pin It on Pinterest