Met een vernieuwde website wil SDG Nederland organisaties, bewoners, jongeren en scholieren die aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen werken, laten zien hoe ze de volgende stap kunnen zetten.

Bij een belangrijk jaar als 2020 – met vijf jaar SDG’s achter de rug en een decennium om ze te halen, hoort een platform om heel Nederland op weg te helpen. Met de vernieuwde website wil SDG Nederland iedereen informeren, activeren en verbinden.

Activeren
Bezoekers die aan de slag willen, kunnen voortaan kiezen tussen ‘organisatie’ of ‘individu’.

Organisaties – daaronder verstaan we bedrijven, ngo’s en lokale overheden – vinden op de website netwerken waar ze zich bij kunnen aansluiten. We bieden hen ook tools om de SDG’s te integreren, kwantificeren en financieren. Individuen vinden allerlei tips om thuis, op het werk, in de buurt en op school een duurzame bijdrage te leveren.

We verwijzen daarbij graag door naar partnerorganisaties die ondersteuning kunnen bieden. Zelf reizen we met een bus het land rond om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen tot in ieders buurt te brengen.

Verbinden
De community op de site blijft gewoon bestaan. Die is er om organisaties een plek te bieden waar zij kunnen tonen wat ze al doen rond de SDG’s en waar ze inspiratie kunnen opdoen bij anderen. 

Bezoekers kunnen er op ‘SDG’ en op ‘locatie’ zoeken en zo ontdekken wie waar al mee bezig is. Via de contactgegevens kunnen organisaties vervolgens contact leggen en de handen ineenslaan.  

Wie specifieke vragen heeft rond een bepaalde SDG kan via de site een van de  alliantiecoördinatoren contacteren. Die coördinatoren nemen elk één van de zeventien SDG’s onder hun hoede en beschikken over een uitgebreid netwerk waar ze naar kunnen linken.

Informeren
Voor wie eerst wat meer wil weten over wat die Duurzame Ontwikkelingsdoelen nu precies inhouden, is er een handige Q&A. Per SDG is er een gedetailleerde pagina die dieper op elk doel ingaat. Tenslotte houden we een agenda bij met events die de SDG’s aanstippen en pakken we regelmatig uit met nieuwsberichten.

We hopen dat de website iedereen mag inspireren en aanzetten tot nieuwe initiatieven en samenwerkingen rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Wie nog aanbevelingen heeft op fouten opmerkt, mag ons dat natuurlijk altijd melden op info@sdgnederland.nl.

Pin It on Pinterest