SDG-allianties en coördinatoren

Ontmoet hier de SDG-coördinatoren. Zij zijn het aanspreekpunt voor iedereen die al bijdraagt of zou willen bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). De coördinatoren vormen elk een alliantie rond een van de zeventien SDG’s. Ze brengen de grootste uitdagingen in kaart en zoeken hiervoor oplossingen binnen hun alliantie. Ze bekijken ook of ze verbanden kunnen leggen met andere doelen en trekken op met de andere SDG-allianties.

Elk jaar voegen de coördinatoren van de 17 SDG-allianties de grootste kansen om SDG’s te behalen toe aan de SDG-routekaart. Ook staan er grote transities in voor het jaar 2025, op weg naar het realiseren van de SDG’s in 2030. Die routekaart wordt elk jaar aangescherpt en vormt een aanvulling op wat in Nederland al gebeurt. Het doel is dat de SDG-routekaart uiteindelijk opgaat in een kabinetsbreed plan voor de SDG’s: een nationale SDG-strategie.

Wil je meer weten over de ambities en actieplannen van de coördinatoren en de allianties? Kijk dan naar de profielen van de coördinatoren hieronder. De SDG-allianties worden ondersteund door Sandra Pellegrom, de Nationale SDG Coordinator, Georgette Veerhuis, secretaris en AMID-trainee bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ivy de Bruijn, projectmanager bij SDG Nederland. Voor vragen kun je mailen naar Ivy@sdgnederland.nl.

De SDG Routekaart is een initiatief van het SDG Nederland netwerk. Het laat de belangrijkste resultaten zien die het netwerk wil behalen op weg naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), in 2022, 2025 en 2030.

Deze resultaten zijn het topje van de ijsberg. Eronder liggen plannen van aanpak voor elke SDG. Die zijn gemaakt door de zeventien nationale SDG-allianties. Zowel de Routekaart als de Plannen van Aanpak zijn een aanvulling op wat al loopt, zoals de klimaat- en energieakkoorden, circulaire economie en circulaire landbouwbeleid en Green Deals.

 

Pin It on Pinterest