SDG-allianties en coördinatoren

We stellen jou graag de SDG-coördinatoren voor. Zij zijn het aanspreekpunt voor iedereen die al bijdraagt of zou willen bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). De coördinatoren nemen elk één van de zeventien SDG’s onder hun hoede, maar kijken ook naar de verbanden met andere doelen. Ze bekijken wat de grootste uitdagingen zijn en zetten een alliantie op om hiermee aan de slag te gaan.

Het doel van die allianties is om alle bestaande en nieuwe samenwerkingen voor het behalen van de betreffende SDG samen te brengen. Zo ontstaat er een beeld van hoe ver we als Nederland al staan op de weg naar 2030. In dat jaar moeten alle SDG’s behaald zijn.

 

Jaarlijks voegen de coördinatoren de grootste kansen om de SDG’s te behalen toe aan de Routekaart. Die kaart wordt in het voorjaar aangeboden aan minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. Zo weet ook zij welke goede ideeën er in Nederland leven en wat de overheid kan doen om ze mee te realiseren.

Wil je meer weten over de ambities en actieplannen van de coördinatoren en de allianties? Kijk dan naar de profielen van de coördinatoren hieronder of neem voor algemene vragen contact op met Rosalie de Bruijn.

 

Pin It on Pinterest