De SDG Action Days zijn online én in de buurt dit jaar – bestel nu je ticket

De SDG Action Day is dit jaar een tweedaags event, met op 24 september een virtuele actiedag met workshops, en op 25 september lokale activiteiten door het hele land waar we elkaar weer fysiek kunnen zien. Tickets voor het workshopprogramma op 24 september zijn nu te koop voor 20 euro.

De kogel is door de kerk: de SDG Action Day op 24 september zal net als vorig jaar virtueel plaatsvinden. Met een programma vol inspirerende sprekers en maar liefst 27 workshops om uit te kiezen zal het een dag worden om kennis op te doen, discussies te voeren en om actie te ondernemen voor de Sustainable Development Goals.

We starten met een virtuele plenaire sessie. Met het thema ‘creating an SDG Movement Together’ vragen we aan onze sprekers én ons publiek hoe we de SDG’s dichterbij burgers en consumenten kunnen brengen. En hoe zij op hun beurt organisaties ertoe kunnen bewegen om duurzame ontwikkeling te omarmen. Als deelnemer kan je online vragen stellen aan de sprekers.

In de middag zijn er twee rondes met in totaal 27 workshops om uit te kiezen. Van het meten van je SDG impact in de bedrijfsvoering en duurzaamheid in het onderwijs tot een stappenplan om je als burger te organiseren om een klimaatsrechtzaak of mensenrechtenzaak te starten. Ook kun je in gesprek gaan met Tweede Kamerleden die een SDG geadopteerd hebben, je kan discussiëren over greenwashing, en er zijn workshops om als MKB’er je impact te vergroten.

👉 Bekijk de volledige line-up

👉 Bekijk alle workshops & reserveer je plek

Ontmoet elkaar op 25 september

Voor het eerst is de SDG Action Day dit jaar een tweedaags event, met op zaterdag 25 september lokale activiteiten door het hele land. Dit wordt dé dag om elkaar in levende lijve te ontmoeten en om te zien wat er op lokaal niveau allemaal georganiseerd wordt omtrent de SDG’s. Van Groningen tot Maastricht en van Alkmaar tot Tilburg worden er prachtige activiteiten georganiseerd door onze partners.

Ga op SDG wandeling door de stad, bekijk een fototentoonstelling of discussieer over de SDG’s. Er is een breed scala aan activiteiten in het SDG Action Day weekend. In Leiden heeft het 2030 Festival zelfs de hele maand activiteiten en ook in Groningen en Drenthe worden er doorlopende activiteiten georganiseerd.

👉 Bekijk alle lokale activiteiten