SDG Nederland | SDG Nederland

SDG Nederland

Voor een eerlijke en duurzame wereld in 2030

Locatie

Amsterdam

Type organisatie

SDG-consultant

Wij werken aan de volgende SDG's:

Wij zijn akkoord met de SDG Nederland visie en voorwaarden.

Organisatie Omschrijving

Stichting SDG Nederland faciliteert een groeiende beweging van ruim 800 partijen die allemaal bijdragen aan het behalen van de de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Het gaat om bedrijven, maatschappelijke organisaties, jongerengroepen, gemeenten, financiële instellingen, onderwijs- en kennisinstellingen en bewonersinitiatieven. We informeren, activeren en verbinden al die betrokken partijen met als doel de duurzame transitie te versnellen. Dat doen we zowel online als offline. 

Zo dragen wij bij aan de SDG's

Op onze website vinden leden van het netwerk elkaar binnen de community. SDG Nederland organiseert ook evenementen zoals de SDG Action Day, creëert allianties rond de SDG’s en brengt coalities op de been rond communicatie, financiering en impactberekening van de ontwikkelingsdoelen.

Naast het faciliteren van dit professionele netwerk, betrekken we ook een breder publiek bij de doelen. Dat doen we onder meer met de SDG Stedentrip. Met de rubriek Doe Mee! bieden we handvatten om zelf actie te ondernemen.

Uitgelichte initiatieven

Hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld in 2030
Om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen, moeten we op elkaar kunnen rekenen. Van bedrijven, consumenten, scholen, leerlingen, tot overheden en bewoners. Iedereen heeft een schakel in handen om de wereld in 2030 duurzamer en eerlijker te maken.Met de wegwijzer willen we voor elke doelgroep nuttige handvatten bieden om mee aan de slag te gaan. Maak hieronder […] lees meer
SDG-stedentrip
De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) klinken vaak groot en ver weg, terwijl veranderingen juist erg dichtbij beginnen. Daarom brengt SDG Nederland de doelen tot bij jou. Zo willen we ook het brede publiek activeren  We doen dit onder de noemer “SDG-stedentrip”, met voertuigen die naar steden en dorpen in heel Nederland rijden. Soms sluiten we ons […] lees meer
In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Niet van toepassing