Programma SDG Action Day 2020 bekend

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusiviteit in het onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transformaties die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar ook de urgentie om aan de slag te gaan is groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland. Tickets zijn nu te koop vanaf 10 euro.

Transities. Daar draait het op 25 september om tijdens de 2020-editie van de SDG Action Day. Welke structurele veranderingen hebben we nodig op weg naar een duurzaam 2030? Want het coronavirus heeft ons nog maar eens doen inzien dat we de dingen anders moeten gaan aanpakken. Daarom praten we met Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) over de transitie naar een volledig circulaire economie, en met Ingrid Thijssen (inkomend voorzitter VNO-NCW) kijken we naar inclusief werkgeverschap.

We vragen Feike Sijbesma (coronagezant en initiatiefnemer NL 2025) naar zijn focuspunten voor de komende 10 jaar, en Nationaal SDG Coördinator Sandra Pellegrom komt met een stand van zaken over de SDG’s in Nederland. Boegbeeld van Coalitie Y Talitha Muusse onderwerpt de sprekers aan kritische vragen, en Miss Nederland en NVVN-ambassadeur Sharon Pieksma zet de viering van 75 jaar VN in de kijker en eindigt de dag met een DJ set tijdens de virtuele netwerkborrel.

Als deelnemer kom je ook tijdens de 38 workshops uitgebreid aan het woord. Verdeeld over drie rondes buigen we ons over tools als impactmeting en crowdfunding, en praten we over thema’s als youth-led transformations en SDG leiderschap. Je kan in gesprek gaan met Tweede Kamerleden die een SDG geadopteerd hebben, en in de workshops van de SDG allianties verdiep je je in individuele SDG’s. Met het brede workshopprogramma leer je nieuwe tools, deel je kennis en maak je nieuwe partnerschappen.

Koop een ticket en reserveer nú een plekje voor je favoriete workshops. Een regulier ticket kost 20 euro en er zijn speciale tickets voor ZZP’ers (10 euro) en studenten (5 euro).

SDG Action Day 2020 wordt georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met KIT Royal Tropical Institute, PwC, Dutch Sustainable Growth Coalition en Global Compact Netwerk Nederland. Onze media partners zijn OneWorld, Duurzaam-Ondernemen.nl en Duurzaam Bedrijfsleven.