De SDG Action Day keert terug op 25 september – dit jaar in een virtuele setting. Onder de titel ‘Decade of Transformation’ gaan we met zijn allen bekijken hoe we duurzame transities met de SDG’s kunnen versnellen.

Dagvoorzitter Talitha Muusse zal plenair in gesprek gaan met onder meer Feike Sijbesma, Stientje van Veldhoven en Sharon Pieksma. Andere gasten en elementen uit het programma worden in augustus verder bekend gemaakt. Met meer dan 35 workshops verdeeld over drie rondes hebben we in elk geval een breder programma dan ooit.

De Action Day brengt vertegenwoordigers uit alle Nederlandse sectoren bij elkaar, met als doel te inspireren, te activeren en te verbinden. Door de handen in elkaar te slaan kunnen we acties rondom specifieke SDG’s versnellen en naar een volgend niveau tillen.

Om de coronacrisis kunnen we niet heen. Die doet ons nadenken over hoe we de wereld weerbaarder kunnen maken tegen grote schokken, zoals een pandemie. Hierbij zijn de SDG’s belangrijker dan ooit, om een volgende crisis te vermijden en om sterker in onze schoenen te staan als ze toch komt. Precies daarom zetten we transities centraal.

SDG Action Day 2020 is óók een verjaardagseditie, met vijf jaar Duurzame Ontwikkelingsdoelen achter de rug en nog tien te gaan. Doe mee en verzamel inzichten, contacten en tools om in de jaren waarin het erom spant echt het verschil te kunnen maken.

Info en tickets zijn nu beschikbaar op sdgactionday.nl. We kijken ernaar uit je op 25 september te verwelkomen!

Pin It on Pinterest