PLENAIR PROGRAMMA

We starten en eindigen de SDG Action Day met een plenaire livestream vanuit Studio KIT in het SDG House Amsterdam. Bevestigde sprekers zijn Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat), Ingrid Thijssen (inkomend voorzitter VNO-NCW) Feike Sijbesma (speciaal gezant coronacrisis), Sharon Pieksma (Miss Nederland en NVVN Goodwill Ambassador), en Sandra Pellegrom (Nationaal SDG Coördinator). De dag wordt voorgezeten door Talitha Muusse.

Het volledige programma van plenaire sprekers wordt binnenkort bekendgemaakt.

9.30-10.15: Plenaire opening

10.30-11.45: Workshop ronde 1

12.30-13.45: Workshop ronde 2

14.00-15.15: Workshop ronde 3

15.30-16.15: Plenaire afsluiting

STIENTJE VAN VELDHOVEN

Stientje van Veldhoven is Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en zal de SDG Action Day officieel openen. Stientje houdt zich o.a. bezig met milieu, luchtkwaliteit, circulaire economie en openbaar vervoer. Ook als Tweede Kamerlid (2010 – 2017) was zij actief op de thema’s klimaat en energie. Eerder was zij onder meer diplomaat bij de Nederlandse vertegenwoordiging van de EU in Brussel en werkzaam bij de Europese Commissie.

FEIKE SIJBESMA

Oud-DSM topman Feike Sijbesma is een van de keynote-sprekers. Sinds 1 maart is Feike Sijbesma samen met Ban Ki Moon, co-voorzitter van een VN-samenwerkingsverband om klimaatverandering aan te pakken. In Afrika gaat hij het Africa Improved Foods-initiatief leiden, met als doel om honger in Afrika uit te bannen. Tevens is Feike speciaal gezant van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Feike Sijbesma presenteert zijn kijk op de wereld in 2030 en hoe Nederland de duurzame transitie kan versnellen.

TALITHA MUUSSE

Talitha Muusse is dagvoorzitter tijdens de SDG Action Day. Talitha is een van de oprichters van de Duurzame top 100 en het jongste lid in de Raad van Toezicht van MVO Nederland. Als ondernemer leidt ze Energieboot en het bedrijf Blikverruimer, waarin ze leiderschap en jong toptalent met elkaar koppelt. Deze duizendpoot zal de plenaire livestreams leiden en de SDG Action Day-gasten aan de tand voelen.

INGRID THIJSSEN

Ingrid Thijssen begint in september als bestuursvoorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Ze brengt voor het eerst een groen profiel naar deze organisatie, in een tijd dat Nederlandse ondernemingen voor grote veranderingen staan op het gebied van klimaat en de energietransitie. Daarnaast zet Ingrid zich al lange tijd in voor meer vrouwen aan de top. Eerder was ze bestuurder bij NS, en tijdens haar tijd als CEO van Alliander werd ze in 2016 gekozen als topvrouw van het jaar.

SANDRA PELLEGROM

Sandra Pellegrom is onze Nationale SDG-coördinator. Samen met haar SDG-team zet zij zich in voor het behalen van de SDG’s in en door Nederland. Zij werkt samen met collega’s binnen de Rijksoverheid en met alle organisaties in de samenleving die zich willen inzetten voor de SDG’s. Als Nationale Coördinator wil zij het enthousiasme over de SDG’s aanjagen en helpen de doelen te vertalen naar wat iedere organisatie daaraan kan bijdragen. Sandra weet als geen ander hoe waardevol de SDG’s zijn om een duurzame samenleving vorm te geven en hoe de SDG’s ons kunnen helpen Nederland en de rest van de wereld weerbaarder te maken voor toekomstige crises.

SHARON PIEKSMA

Sharon Pieksma is Miss Holland 2019 en Goodwill Ambassador van de NVVN (Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties). Daarnaast heeft ze zichzelf in de strijd gegooid tegen plasticvervuiling.
Sharon heeft verschillende ‘Beach Clean Ups’ georganiseerd en ze geeft voorlichting over plasticvervuiling aan jonge kinderen op scholen. Daarnaast is Sharon ook bekend als internationale DJ. Zo heeft ze op Burning Man en andere grote internationale festivals gedraaid. Als kers op de taart zal Sharon op het einde van de Action Day samen met ons het weekend inluiden met haar DJ-set.


SDG Action Day 2020 wordt georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met KIT Royal Tropical Institute, PwC, Dutch Sustainable Growth Coalition, en Global Compact Netwerk Nederland. Onze media partners zijn OneWorld, Duurzaam-Ondernemen.nl en Duurzaam Bedrijfsleven.


Pin It on Pinterest