Dat we niet terug willen naar het ‘oude normaal’ staat intussen vast. Maar hoe moet die nieuwe wereld eruit zien? Welke transities hebben we nodig en hoe kunnen we die in onze eigen omgeving mee vormgeven?

Die vragen willen we beantwoorden op de vijfde editie van de SDG Action Day, volgende week vrijdag 25 september 2020. Hoewel we dit jaar digitaal gaan, wordt het toch de grootste editie tot nog toe. Met liefst 38 workshops waarin we elkaar handvatten aanreiken om mee aan de slag te gaan en een indrukwekkende lijst plenaire sprekers.

De workshops lopen intussen vol, dus wees er snel bij om je plekje te claimen. Tickets voor de hele dag (met daarin de mogelijkheid om drie workshops te kiezen) kosten 20 euro (regulier), 10 euro (ZZP) en 5 euro (student). Een ticket geeft ook toegang tot het virtuele conferentieplatform waarbinnen je kan netwerken. Je bestelt het hier.

Praat mee in de 38 workshops

De workshops op de Action Day worden gegeven door tientallen professionals uit ons netwerk, met achtergronden in de bedrijfswereld, maatschappelijk middenveld, onderwijs en overheid.  

Wat je zoal kan verwachten:   

  • Een gesprek met Tweede Kamerleden die in 2017 een SDG adopteerden en beloofden zich extra hard in te zetten. Wat is ervan terecht gekomen? Vraag het hen. 
  • Hoe meet je als bedrijf, instelling of beleidsmaker je maatschappelijke impact en bijdrage aan de SDG’s? Er bestaan tal van systemen en richtlijnen. PwC helpt je door de bomen het bos weer te zien. 
  • Een markt die is gestoeld op de SDG-idealen. Daar dromen we toch allemaal van? MVO Nederland, Global Compact NL en de Vereniging van Banken vertellen welke prikkels er nodig zijn voor zo’n markt en welke obstakels we moeten wegnemen.
  • Zin in iets lekkers? Dan is er de workshop over kweekvlees. Professor Mark Post vertelt waarom je zonder gewetensbezwaren een hamburger uit het lab mag verorberen.  
  • Veel duurzame ideeën maar geen geld? Ga dan eens luisteren hoe je een succesvolle crowdfundingcampagne uitvoert voor projecten die bijdragen aan de SDG’s.  

En nog veel meer van dat. Bekijk alle 38 workshops

Met z’n allen virtueel in het SDG House

Plenair kijk je live mee naar het podium in het SDG House (Tropeninstituut) in Amsterdam waar een reeks inspirerende sprekers corona-proof aan het woord komt.   

Je hoort van Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven hoe zij richting een circulaire samenleving wil. Voormalig DSM-bestuurder Feike Sijbesma presenteert zijn kijk op Nederland en de wereld in 2030. Ingrid Thijssen, net gestart als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, gaat in op wat bedrijven nog meer kunnen doen. Via interactieve Q&A-sessies kun je de sprekers vragen stellen. 

Dat de Action Day digitaal plaatsvindt, betekent niet dat er geen ruimte is voor ontspanning. Miss Nederland Sharon Pieksma maakt achter haar DJ-tafel een statement tegen plasticvervuiling en muzikanten van de Herman Brood Academie gaan als een ware huisband optreden met liedjes over de SDG’s.

Afsluiten met een borrel kunnen we dit jaar helaas niet, maar netwerken kan wel. Dat doen we via de Networkapp die vandaag (15 september) live gaat. Je ziet er wie allemaal op het evenement is, en legt er makkelijk contact. Na inschrijving krijg je automatisch toegang tot de app. 
Klinkt allemaal goed? Check de volledige line-up of reserveer jouw plek

Pin It on Pinterest