Wat is de social impact van jouw bedrijf? Deelnemers voor pilot Social Handprint gezocht

Hoe meet je de maatschappelijke waarde van een bedrijf? De Social Handprint laat ondernemers in een oogopslag zien hoe ze met sociale en duurzame activiteiten bijdraagt aan de Werelddoelen. Maar ook, waar nog ruimte is om verder te ontwikkelen en groeien.

In 2019 heeft MAEX de Social Handprint gelanceerd, waarmee de maatschappelijke waarde van sociale initiatieven en ondernemingen zichtbaar wordt gemaakt. MAEX: “Met dit instrument kunnen we de positieve impact op de maatschappij visualiseren en berekenen met behulp van de Sustainable Development Goals (SDG’s)”

Meer weten over de Social Handprint? Klik dan hier voor de site van MAEX. Geïnteresseerden voor de pilot kunnen zich aanmelden bij enrico@socialhandprint.com

Bijdrage visualiseren

“We kregen de afgelopen jaren van veel bedrijven de vraag om hun bijdrage aan de SDG’s te visualiseren”, aldus MAEX. “Daarom zijn we de ontwikkeling van de Social Handprint voor het midden- en kleinbedrijf gestart. Deze is te gebruiken om intern te sturen op social impact, bij aanbestedingen of andere verkoop trajecten of om stakeholders te informeren.”

In mei start MAEX met de pilot. Hiervoor zoeken ze dienst-verlenende mkb’s, actief in de volgende branches: advies & consultancy, accountancy, ingenieursbureaus, IT, facilitair, transport, installatie en horeca.

De Pilot

Het doel van de pilot is om een beter beeld te krijgen hoe de Social Handprint aansluit op de behoeften van het midden- en kleinbedrijf. “Daarvoor maken wij een afspraak met een medewerker die goed zicht heeft op al jullie maatschappelijke en duurzame acties: van inkoop tot hoe de mobiliteit wordt ingevuld. Deze afspraak zal ongeveer een uur duren. Tijdens het consult lopen we graag stap voor stap samen door de vragenlijst die de basis vormt voor de impactmeting. 

Achteraf krijgen de deelnemers een dummy zien van hoe de uiteindelijke Social Handprint er uit kan gaan zien. “Met deelname geven we je al een eerste inzicht in hoe je met sociale en duurzame activiteiten bijdraagt aan de SDG’s en willen we je inspireren verder te gaan op dit pad.”

Het streven is om na de zomer van 2022 de definitieve versie van de Social Handprint voor het MKB te lanceren.