Hijs de vlag voor de SDG’s

Op 25 september 2024 wordt door het hele land de vlag gehesen voor de SDG’s. Met de vlaggenactie laten organisaties, gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties en scholen zien dat ze deel uitmaken van deze mondiale beweging. Doe jij ook mee dit jaar?

Hoe het werkt?

Zoek een mooie, zichtbare plek waar je de vlag kan hijsen. Op maandag 25 september, doen we het allemaal samen, maar eerder of later mag natuurlijk ook.

Maak een foto of video van de locatie met de vlag en deel die op sociale media. Altijd goed als er gezichten op te zien zijn. Zo weet iedereen wie deelneemt.

Gebruik de hashtag #samenvoordeSDGs of #toghetherfortheSDGs.

Wat kan je nog meer doen?

Deel hoe jouw acties of organisatie/stichting/bedrijf (of idee) positieve impact maakt. Voor de SDG Action Week zoeken wij dit jaar de inspirerendste verhalen en initiatieven en die geven we een mooie plek op onze site, nieuwsbrief en socials. Meedoen kan via deze link! Iedere aangemelde actie maakt automatisch kans om dit jaar een SDG Award te winnen tijdens ons hoofdevenement op 26 september in Amsterdam.

Inspiratie nodig?

Kijk op 25 september online wat anderen doen. Zoals de organisatoren SDG Nederland (LinkedIn en Twitter), Global Compact NL (LinkedIn en Twitter) en de VNG (LinkedIn en Twitter). Of Minister Liesje Schreinemacher (Twitter) en nationale SDG-coördinator Sandra Pellegrom (LinkedIn). Op de website van SDG Nederland vind je (digitaal) communicatiemateriaal.

Van de Nederlandse hogescholen tot onze ambassades in het buitenland; de vlag zal 25 september overal wapperen. Zo laten we elkaar en de wereld zien dat we klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk hoog in het vaandel hebben.

De SDG-vlag is gemaakt van duurzaam doek van 100% gerecyclede petflessen en verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Instructies voor de vlaggenactie vind je hieronder. Bedankt voor je deelname en we kijken naar jullie acties en foto’s! Heb je in de tussentijd inhoudelijke vragen over de vlaggenactie? Mail even naar Thijs.

Of heb je technische vragen in verband met het bestelproces? Dan kun je het beste DVC rechtstreeks contacteren via de chatfunctie op de website of telefonisch via 051 922 8228.