SDG Nederland is op zoek naar ideeën. Grote, kleine, dromerige en praktische ideeën. Zolang ze maar helpen bij het behalen van de SDG’s (Sustainable Development Goals) in 2030.

Draag je al bij aan een Duurzaam Ontwikkelingsdoel of heb jij tips voor anderen om zelf aan de slag te gaan? Bijvoorbeeld om het milieu te helpen, het onderwijs duurzamer te maken, ongelijkheid te verminderen of klimaatopwarming tegen te gaan. Laat het ons via deze link weten.

We verzamelen alle ideeën op de routekaart (zie hiernaast). Die ziet er een beetje uit als een metrokaart, maar dan een die leidt naar zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen in 2030. Elk goed idee kan een halte worden op een van de routes. Als je op een halte klikt, dan zie je alle ideeën die voor die SDG al zijn toegevoegd. Zo kan iedereen van elkaar inspiratie op doen.

Eind december maken we een selectie van de meest in het oog springende kansen en de vaakst voorkomende ideeën. In januari drukken we die af op een grote, kartonnen routekaart en brengen we ze naar minister Sigrid Kaag, coördinator van de SDG’s binnen de regering. Zo weet ook zij welke goede ideeën er in Nederland leven en wat de overheid kan doen om ze mee te realiseren.

Wie zijn wij?

De Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn er door en voor iedereen. Maar om de doelen te halen moeten we ons natuurlijk goed organiseren. Dat doet bij ons de stichting SDG Nederland. Wij zijn een netwerk van organisaties die zich samen engageren om te werken aan een duurzamere, eerlijkere wereld.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Sustainable Development Goals? Surf dan naar sdgnederland.nl/sds. Je kunt ons ook volgen op sociale media. Zoek naar ‘SDG Nederland’.

Pin It on Pinterest