Zijn duurzaamheidsdoelen in 2030 haalbaar? ‘We móéten. Zeker in Drenthe’

Verschenen op 13 juli op rtv Drenthe

Geen armoede, goed onderwijs en het tegengaan van klimaatverandering. Het zijn slechts drie van de zeventien punten van de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Provincie Drenthe is de eerste provincie die een handtekening zet onder deze doelen die voor 2030 de wereld een betere plek moeten maken.

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) zitten in een Amerikaanse schoolbus in de Eerste Wijk in Veenhuizen. Een plek waar onder meer gedetineerden, asielzoekers en mensen uit de reclassering werken. Ze verbouwen hop, wassen prei en werken in de kassen tussen de bloemen. Het SDG-icoon, de Amerikaanse schoolbus, stopt op verschillende plekken in ons land. Door middel van activiteiten wordt de verbinding tussen de inwoners en het bestuur van ons land gemaakt. Vandaag dus in Veenhuizen.

“In 2030 willen we een grote stap gezet hebben”, vertelt gedeputeerde Stelpstra die over klimaat en energie gaat. “Mijn droom is dat we in 2030 een klimaatneutrale provincie zijn, maar ik ben ook realistisch.” Een klimaatneutrale provincie is misschien een te hoog streven. Maar dat een groot deel van de provincie neutraal is, moet lukken, denkt hij.

Lees het volledige artikel op de website van rtv Drenthe.