Vacature stagiair eventmanagement en communicatie bij SDG Nederland

Ben jij een ondernemende en creatieve hbo-student en zoek je een stageplaats?  Dan hebben wij een leuke en uitdagende plek voor jou!

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op of rond 25 september en is is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. We geven deelnemers inzicht in waar we staan met de SDG’s, welke doelen extra aandacht vragen en hoe we gezamenlijk extra stappen kunnen zetten om deze dichterbij te brengen. Er vinden meer dan 250 evenementen in het hele land plaats en op 27 september komen we samen in het KIT (Koninklijk instituut voor de Tropen) in Amsterdam. Daar hebben we jou bij nodig!

Wie zijn wij?

SDG Nederland, de stichting die bijdraagt aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) in Nederland, zoekt een stagiair eventmanagement en communicatie. De organisatie bestaat uit zes werknemers met een kantoor in het SDG House (Koninklijk Instituut voor de Tropen) in Amsterdam. We willen de SDG-beweging in Nederland versnellen door betrokken partijen te informeren, activeren en verbinden. Naast het faciliteren van dit professionele netwerk, betrekken we ook een breder publiek bij de doelen. Dat doen we onder meer met het organiseren van de jaarlijkse. Met de rubriek Doe Mee! bieden we handvatten om zelf actie te ondernemen.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de evenementenmanager met het opzetten en organiseren van het event. Je stuurt uitnodigingen, werkt het draaiboek uit en ziet kansen om lokale en landelijke partners te betrekken.

Onze website, de social media kanalen en de nieuwsbrief zetten wij in om onze community te bereiken. Jij mag de community op deze verschillende kanalen op een zo’n goed en creatief mogelijke manier bedienen in afstemming met de communicatiemanager. 

Na de SDG Action Day gaan we verder met het portretteren van koplopers. In interviews (video, foto & tekst) gaan we inspirerende organisaties vragen hoe zij de 17 werelddoelen toepassen. Ook blijven we met de SDG-community in contact door het organiseren van leden meet-ups en webinars. Je hebt de vrijheid om mee te denken met de inhoud en vorm. 

SDG Nederland is een platte organisatie met een open cultuur. Jouw collega’s vormen een hecht team, zijn gedreven en allemaal bereid om net die ene stap extra te zetten. Lijkt het jou gaaf bij te dragen aan groene en sociale duurzaamheid? Reageer dan op deze vacature.

Voor de functie zoeken we het liefst iemand die kan starten per 1 sept 2022 (in overleg kan eerder of later ook), duur: 6 maanden (in overleg).

Herken je jezelf hierin?

 • Een proactieve en ambitieuze stagiair die minimaal drie dagen per week beschikbaar is;
 • Idealiter volg je een communicatieopleiding of leisure & events of in die richting
 • Ervaring in WordPress, Mailchimp & Adobe is een pluspunt;
 • Ervaring in het maken en bewerken van beeld en video is een pluspunt;
 • Je creëert met je telefoon of camera (of gewoon met je pen) inspirerende content
 • Je hebt ervaring in het organiseren, begeleiden of uitvoeren van een event. 
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en de 17 werelddoelen

Wij bieden:

 • Kans om bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en inclusieve wereld;
 • Begeleiding door de communicatiemanager en eventmanager;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken en deels op ons kantoor in het KIT in Amsterdam;
 • Een marktconforme stagevergoeding;
 • Een interessant professioneel en breed netwerk in duurzaamheid 
 • Inhoudelijke kennis op het gebied van de SDG’s;
 • Een mooie mogelijkheid om je eigen creativiteit in de marketing kwijt te kunnen
 • Een mooie aanvulling op je cv, inclusief een aanbeveling bij goed functioneren.

Stuur uiterlijk 23 augustus CV en motivatiebrief of video (max 2 min.) naar info@sdgnederland.nl. Fijn als je een of meerdere voorbeelden kan bijvoegen van dingen die je al gedaan hebt op het vlak van communicatie.