Op 25 september, de dag van de SDG Action Day 2020, overhandigde voorzitter van de Vereniging van Universiteiten Pieter Duisenberg aan minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag een e-zine waarin de gebundelde inzet van de universiteiten aan de SDG’s over het afgelopen jaar is terug te lezen.

Voor de universiteiten is het van groot belang dat het wetenschappelijk onderzoek dat ze verrichten bijdraagt aan maatschappelijke vraagstukken, zoals de SDG’s. Het afgelopen jaar hebben de universiteiten zich ingezet om de zichtbaarheid rondom de bijdrage aan de SDG’s te vergroten.

Het werk dat Nederlandse universiteiten verrichten om onderzoek te doen naar hoe we de duurzame ontwikkelingsdoelen kunnen halen, is ontzettend belangrijk.

Een belangrijk element hiervan was het maandelijks presenteren van een e-zine met daarin een greep uit de onderzoeksprojecten van alle universiteiten rond een SDG. Op 25 september – de vijfde verjaardag van de SDG’s – werd met de overhandiging van een gebundelde SDG e-zine aan minister Sigrid Kaag de campagne van het afgelopen jaar afgerond.

“Het werk dat Nederlandse universiteiten verrichten om onderzoek te doen naar hoe we de duurzame ontwikkelingsdoelen kunnen halen, is ontzettend belangrijk”, zei minister Kaag bij ontvangst van de publicatie. “Niet alleen in Nederland, maar ook in heel veel andere landen ter wereld. Dit doen we samen, en Nederland als geen ander samen met de universiteiten, is eigenlijk de belichaming van SDG-17-partnerschap. Met inhoud”.

Pin It on Pinterest