Herbekijk: politiek & de SDG’s in een duurzaam regeerakkoord

Op 3 maart ging SDG Nederland in samenwerking met de TransitieMotor in gesprek met politici over het belang van een duurzaam regeerakkoord.

Halverwege januari 2020 is SDG Nederland samen met haar partners de campagne Duurzaam Regeerakkoord gestart. Want in een beslissende tijd waarin wijzelf en onze planeet onder druk staan, kiezen we op 17 maart hoe Nederland er de komende decennia uit gaat zien.

In ons manifest roepen we het nieuwe kabinet op om een regeerakkoord te maken dat duurzaam is. Het manifest is ondertussen al door bijna 2.000 individuen en organisaties ondertekend!

We gaan ervoor zorgen dat de politiek na de verkiezingen niet om ons heen kan. Want het komende regeerakkoord moet er één zijn met een goede balans tussen economie, ecologie en sociale waarden. Een duurzaam regeerakkoord, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Duurzaamheid is meer dan groen alleen. Het gaat ook over gelijke kansen, een transitie in de energie- en landbouwsector die voor iedereen toegankelijk is en (internationale) samenwerking waarin niemand achter gelaten wordt. Het gaat om het grijpen van de kansen die een duurzame agenda biedt. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander.

Op deze avond gingen we met verschillende politici in gesprek over het belang hiervan.

Openingstoespraak:
– Herman Wijffels | econoom en voormalig topman Rabobank

Politici:
– Daniëlle Hirsch | kandidaat-Kamerlid GroenLinks
– Hawre Rahimi | kandidaat-Kamerlid VVD
– Jelle Beemsterboer | kandidaat-Kamerlid CDA
– Marleen van der Meulen | kandidaat-Kamerlid D66

Panelleden:
– Maresa Oosterman | Directeur SDG Nederland
– Mert Kumru | Jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid bij de NJR

Moderator:
– Niels van der Stappen | Coördinator de TransitieMotor

Woordkunstenaar:
– Tyler Koudijzer

Heb je het manifest nog niet getekend? Ga snel naar duurzaamregeerakkoord.nl en roep je netwerk op om ook te tekenen!