De SDG-stedentrip doet volgende week niet één maar twee bestemmingen aan. Op 20 februari stop de ToerMee-bus ‘s ochtends in Arnhem en ‘s middags in Velp. 

De dag start met een ontbijtsessie met bewoners in Arnhem, op uitnodiging van DeBlauweWijkEconomie. Dat is een initiatief voor en door bewoners van het Spijkerkwartier. Ook Circle of Sustainable Europe, een jongerenorganisatie actief op het gebied van duurzame energie op lokaal en internationaal niveau, levert gesprekspartners aan.  

Uitgangspunt is het meetbaar maken van duurzame initiatieven. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij de impact kunnen meten van hun eigen bewonersinitiatieven. Een aantal jongerenprojecten van het komende jaar zullen worden besproken. SDG Nederland en Spoor van Vernieuwing faciliteren het gesprek. 

Deadline 2030
In de middag rijdt de bus verder naar de Van Hall Larenstein Hogeschool in Velp. Daar gaat Dennis Nolte, het brein achter de ToerMee-bus, met studenten in gesprek over hun toekomst in 2030. Dat jaar geldt als deadline voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. 

In samenwerking met de Green Office, een groep van studenten die over de duurzame koers van de hogeschool waken, staan verschillende workshops met “lokale helden” gepland. Die pioniers zullen de studenten activeren om zich in te zetten voor lokale projecten zoals no waste, gezondheid en verantwoordelijke kledingindustrie.

De bus in jouw gemeente?
De SDG-stedentrip is een initiatief van SDG Nederland en Spoor van Vernieuwing. De bus rijdt door heel Nederland op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die op eigen wijze bijdragen aan de SDG’s. De trip wordt mede mogelijk gemaakt door het Frame Voice Report-project van de Europese Unie

Het resultaat van de gesprekken in Arnhem en Velp kan je volgen op onze sociale media en op de website. Wil je ook dat de bus naar jouw gemeente, bedrijf of school komt? Neem dan contact op via info@sdgnederland.nl

Pin It on Pinterest