SDG Houses door het land vieren 3-jarig bestaan

Met inmiddels 12 locaties door het hele land viert het netwerk van SDG Houses volgende week vrijdag alweer haar derde verjaardag.  Om dit te vieren vinden er op 17 november bij verschillende locaties feestelijke evenementen plaats. 

Een SDG House is een regionale of gemeentelijke hotspot voor duurzaamheidsevenementen en ondernemerschap, waar mensen samenkomen die het gemeenschappelijke doel delen om de SDG’s te bereiken. Ze faciliteren zinvolle samenwerkingen door partners te verbinden door fysieke ruimtes te creëren en expertise en andere middelen te bundelen door middel van partnerschappen voor gelijkgestemde individuen, gemeenschappen en bedrijven om aan de SDG’s te werken.

Wat is er allemaal te doen?

Samen met inwoners, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en scholen organiseren de SDG Houses lezingen, workshops en inspirerende presentaties (SDG Cafés), ontwikkelen ze duurzame trainingen en zetten projecten met studenten op. 

Iedereen die wil bijdragen aan groene en sociale duurzaamheid kan zich lokaal aansluiten bij een SDG House. De ambitie is een landelijke dekking van fysieke locaties door heel Nederland.

Kijk op www.sdghouse.org welk SDG House bij jou in de buurt zit en bij welke activiteiten je kunt aansluiten.