Rwanda opent een SDG-centrum voor Afrika

SDGs zijn serious business. Overal duiken initiatieven op die de duurzame ontwikkelingsdoelen op de kaart zetten. Nu heeft ook Afrika een grote stap gemaakt met de SDGs. Eind januari werd een Afrikaans SDG-centrum gelanceerd dat de implementatie van de 17 doelen moet versnellen.

Op de conferentie in Kigali, Rwanda, lanceerde de Rwandese president Paul Kagame het centrum in aanwezigheid van vele andere Afrikaanse bestuurders. Kagame benadrukte het belang van samenwerken: “We moeten hecht samenwerken om vooruitgang te maken.” Ook vertelde Kagame over de functie van het centrum dat een belangrijk focuspunt is voor de coördinatie van de SDGs. Maar, voegde hij toe: “Uiteindelijk willen we resultaten.”

Het Sustainable Development Goals Centre for Africa (SDGC/A) bevindt zich in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Dit land is verkozen om het SDG-centrum te faciliteren vanwege de uitstekende prestaties met  de millenniumdoelen  schrijft The New Times. SDGC/A is opgericht door onder andere Dr. Belay Begashaw (directeur SDGC/A) in juli 2016 en is nu, een half jaar later, gelanceerd. De raad van bestuur bestaat voornamelijk uit presidenten van Afrikaanse landen, zoals Alassane Dramane Ouattara (Ivoorkust) en John Dramani Mahama (Ghana).


President Kagame van Rwanda spreekt de gasten van de SDGC/A-conferentie toe

Bron hoofdfoto: Jack Zalium / Flickr
Bron: The New Times en The News Coop