Op 25 september 2020 organiseert SDG Nederland samen met verschillende partners opnieuw de SDG Action Day – dit jaar in virtuele setting. Wereldwijd besteden die dag veel landen aandacht aan de SDG’s.

Bij ons is de Action Day een dag waarop SDG-professionals samenkomen. Tijdens de dag zullen er virtuele workshops zijn en bieden we ruimte aan onze partners om een sessie te organiseren. Je kan je nu aanmelden om een workshop te geven. Deadline: 28 mei. 

‘Decade of Transformation’

Onder de titel ‘Decade of Transformation’ gaan we dit jaar met zijn allen bekijken hoe we duurzame transities op basis van de SDG’s kunnen stimuleren. SDG Action Day 2020 is ook een ‘verjaardagseditie’, met vijf jaar Duurzame Ontwikkelingsdoelen achter de rug en nog tien te gaan. We willen dat de deelnemers aan het eind van de dag de inzichten, contacten en tools hebben om zich nog krachtiger voor de SDG’s in te zetten in de komende jaren waarin het er om spant.

Om de coronacrisis kunnen we dit jaar niet heen. Die doet ons nadenken over hoe we de wereld weerbaarder kunnen maken tegen grote schrokken, zoals een pandemie. Hierbij zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen belangrijker dan ooit. Overal om ons heen zien we initiatieven opbloeien. We putten hier energie en inspiratie uit voor de SDG Action Day. 

Vraag naar interactie

We nodigen jullie uit om met creatieve ideeën te komen voor een workshop. Ook staat kennisdelen centraal. We zoeken naar interactieve workshops waarin deelnemers iets van opsteken in relatie tot hun eigen organisatie. Denk bijvoorbeeld aan workshops over de instrumenten die beschikbaar zijn om impact te creëren, of aan workshops die perspectief bieden om lokaal aan de slag te gaan met de doelen.

Mocht je een workshop willen aanbieden over een specifieke SDG, dan linken we jou met de desbetreffende SDG-coördinator

Er is plek voor een beperkt aantal workshops. Deze zullen geselecteerd worden op basis van diversiteit van onderwerpen, organisaties en volledigheid van informatie. Bekijk hier de workshops die vorig jaar plaatsvonden tijdens de Action Day.

Waar moet de workshop aan voldoen?

  • Duur van workshops wordt nader bepaald (max 1 uur).
  • Denk aan interactiviteit van de workshop (niet alleen presenteren).
  • Probeer de workshop ook interessant te maken voor jongeren.
  • Er is dit jaar ruimte voor een aantal Engelstalige workshops.

Hoe meld je je aan?

Vul dit aanmeld formulier in – deadline: 28 mei

Nadat je het formulier hebt ingestuurd, ontvang je een e-mail met een link. Je kan het formulier dan nog aanpassen tot vrijdag 28 mei. Voor vragen kan je contact opnemen met info@sdgactionday.nl

De workshop zal in een digitale setting plaatsvinden en de randvoorwaarden voor de technische setting worden later bekend gemaakt.

We kijken uit naar jullie bijdragen!

Pin It on Pinterest