Met 2020 laten we een jaar achter ons dat we niet snel zullen vergeten, schreef nationaal SDG-coördinator Sandra Pellegrom in haar meest recente blog voor SDG Nederland. “Er was het voorbije jaar onzekerheid en verdriet voor velen. Maar tegelijkertijd zagen we ook hoe we ons gedrag snel kunnen veranderen, als de situatie erom vraagt.” 

Met die gedachte gaan we met SDG Nederland het nieuwe jaar in. We trekken lessen uit de moeilijke momenten die de coronacrisis met zich meebracht. En we mikken voor 2021 op een duurzaam herstel, met de 17 duurzaamheidsdoelen als kompas.

2021 is bovendien een verkiezingsjaar. De inzet is dus hoog. Eind vorig jaar zat SDG Nederland nog rond de tafel met minister Kaag. Met de campagne voor een duurzaam regeerakkoord willen we iedereen de kans geven om zijn stempel te drukken op het politieke proces dat volgt na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. 

Over hoe je zelf op lokaal niveau een bijdrage kunt leveren, ging onze collega Mena vorige week in gesprek tijdens ons eerste Facebook Live-evenement. Je kan voortaan ook aankloppen bij één van de negen SDG Houses om lokaal mee aan de weg te timmeren. 

Verder geven we je in deze nieuwsbrief graag enkele tips mee om je de komende tijd te informeren en om inspiratie op te doen. Zo volgt er onder meer de Nederlandse lancering van het UNDP-rapport ‘The Next Frontier’. En je leest het eerste van een reeks interviews waarin Tweede Kamerleden die een SDG hebben ‘geadopteerd’ terugblikken op de voorbije regeerperiode.

De volledige nieuwsbrief lees je hier. Heb je zelf nog items of aankondigingen? Laat het ons weten. Wil je de nieuwsbrief voortaan graag rechtstreeks in je mailbox ontvangen, schrijf je dan hier in. 

Pin It on Pinterest