NWO-WOTRO en zeven Nederlandse onderzoeksorganisaties slaan de handen ineen om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de grootste mondiale vraagstukken van deze tijd. Gezamenlijk stellen zij een budget van 7 miljoen euro ter beschikking om onderzoek te financieren dat bijdraagt aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Met de call ‘Tackling Global Challenges through Use-Inspired Research’ willen NWO-WOTRO en de zeven deelnemende (co-financierende) onderzoeksorganisaties gezamenlijk bijdragen aan concrete oplossingen voor het behalen van de SDGs in lage en middeninkomenslanden. Aanvragen kunnen ingediend worden door een senior onderzoeker met een aanstelling bij een van de zeven deelnemende Nederlandse onderzoeksorganisaties; TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, UNESCO-IHE, Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam, Wageningen University & Research.

Meer dan kennis

Het is belangrijk dat de onderzoeksprojecten resulteren in tastbare resultaten, aldus NWO-WOTRO. Dit betekent dat kennis alleen niet voldoende is, maar ook tools; diensten; producten; of (beleids-)adviezen tot de resultaten moeten behoren. Daarnaast worden de onderzoeksprojecten opgezet en uitgevoerd in een proces van co-creatie en internationale samenwerking om gegenereerde kennis optimaal toegankelijk en bruikbaar te maken. De hoofdaanvrager werkt dus in een consortium dat gezamenlijk het project uitvoert. Dit consortium moet ten minste bestaan uit een van de deelnemende Nederlandse onderzoeksorganisaties én een onderzoeksorganisatie of praktijk uit een laag of middeninkomensland.

De onderzoeksvoorstellen worden op de volgende drie criteria beoordeeld: wetenschappelijke kwaliteit, ontwikkelingsrelevantie en de aanpak op het gebied van co-creatie en kennis deling en benutting.

Meer informatie?

Heb je interesse om deel te nemen aan deze call? Meer informatie over de voorwaarden en procedure vind je op de website van NWO. De sluitingsdatum voor het indienen van de onderzoeksvoorstellen is dinsdag 23 mei, 2017 14:00 uur (MET).

 

Pin It on Pinterest