Meld je school nu aan voor de 17 Werelddoelenles

Leerkrachten en schoolleiders opgelet! Wil je jouw leerlingen kennis laten maken met de Sustainable Development Goals en samen ontdekken wat jongeren belangrijk vinden? Meld je dan nu aan voor de gratis 17 Werelddoelenles.

De SDG-lessen voor po, vo, mbo en hbo (drie verschillende lessen) zijn gemaakt door onderwijsontwikkelaars, docenten en studenten. Jaarlijks worden de lessen aangepast en in september voor alle scholen beschikbaar gemaakt. Vorig jaar hebben ruim 20.000 jongeren uit 680 klassen de lessen gevolgd.

Wil jij je schooljaar ook starten met deze inspirerende les die leidt tot positieve actie op groene en sociale duurzaamheid? Meld je dan nu aan via deze link: www.17werelddoelenles.nl

Ik wil mijn school openstellen voor gastdocenten. Kan dat?

Dat kan! Geef in dat geval aan in het aanmeld­formulier voor scholen dat je gebruik wilt maken van ons netwerk van gastdocenten. Medio september krijg je dan een inlog waarmee je op zoek kunt gaan naar een gastdocent (al dan niet uit jouw regio) om vervolgens een afspraak te maken.

Ik ben student of werkzaam ‘in’ duurzaamheid en zou graag een gastles willen geven op een school

Je kunt zelf aankloppen bij een school in de buurt, maar je kunt je ook op deze website aanmelden. We hebben een online systeem voor jou om gastdocenten en scholen aan elkaar te koppelen. Indien aangemeld krijg je medio september een inlog waarmee je op zoek kunt gaan naar een school om vervolgens een afspraak te maken.

SDG Masterclass voor docenten

Wil je als school meer doen met de SDG’s in jouw lessen en ontdekken hoe je duurzaamheid kunt verankeren in jullie school? En vind je het leuk om collega’s van andere scholen te ontmoeten die werken maken van duurzaam onderwijs? Dan kun je in het aanmeldformulier voor scholen ook alvast aangeven of je deel wilt nemen aan de Masterclass. Dit wordt een bijeenkomst op woensdag 1 november van 17.00 tot 20.00 uur, nabij Utrecht CS. We zorgen voor soep en een broodje.

Coöperatie Leren voor Morgen, SDG Nederland, Duurzame PABO, Spark the Movement en Vereniging GDO (netwerk van NME-centra) bieden deze verdieping aan als vervolgtraject voor docenten en schoolleiders.