Op vrijdag 12 juni hield de SDG-Stedentrip halt op het festival KUUB in Alkmaar. Kunstenaars en cultuurbeoefenaars bedachten er creatieve manieren om met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) aan de slag te gaan. 

Of het nu gaat over klimaatverandering, mensenrechten of sociale rechtvaardigheid. Kunst laat zien wat er speelt in de wereld. Kunstenaars hebben vaak creatieve ideeën over hoe je zelf je steentje kunt bijdragen. 

Daarom reisde de SDG-bus naar lokale kunstenaars en bestuurders om te praten over hun persoonlijke drijfveren en maatschappelijke uitdagingen in hun dagelijkse omgeving. De ontmoetingen vonden plaats op het festival KUUB in Alkmaar en worden komende maandagen om 19.30 uur op de Facebook pagina van KUUB uitgezonden. 

Samen kom je verder
In de SDG-bus zijn Very Inspiring People (VIP’s) met elkaar in gesprek gegaan onder leiding van programmamaker Dennis Nolte van Spoor van Vernieuwing. Het programma in de bus was geheel aangepast voor de anderhalvemetersamenleving met spatschermen en mogelijkheden tot streaming. Het werd een programma met inspirerende sprekers en dromen dat resulteerde in het zetten van concrete stappen. 

Zo deelden twee jonge vrouwen aangrijpende verhalen uit hun jeugd die later de drijfveer werden voor hun dromen. Ze beschreven hoe je kwetsbaarheid in kracht kunt omzetten en besloten hun verhaal te gebruiken om nieuwkomers en kwetsbare jongeren te helpen.

Ringtone van de toekomst
Singer-songwriter Sterre Weldring schreef een nummer genaamd “Stip op de horizon”, waarin ze iedereen vraagt samen de handen ineen te staan om de uitdagingen van de wereld aan te gaan. 

Sterre maakte ook voor elke VIP-gast een persoonlijke ringtone. De aanwezige VIP-gasten worden vanaf nu bij elk belletje herinnert aan hun eigen boodschap voor de toekomst.  

Het festival KUUB loopt nog de hele maand juni online door. Op maandagavond 22 juni en 29 juni om 19.30 uur kan iedereen de uitzendingen van studio KUUB bekijken op de website van festival KUUB en de Facebook pagina

Groeiende beweging
SDG Nederland verbindt sleutelfiguren en koplopers aan lokale bestuurders en netwerken waardoor zij samen stappen kunnen maken. Benieuwd naar een SDG-netwerk in jouw omgeving? Bekijk de communityMeer informatie over de SDG-Stedentrip vind je op sdgnederland.nl/stedentrip

Pin It on Pinterest