In de klas aan de slag met de SDG’s

Leerkrachten en schoolleiders opgelet! Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met groene en sociale duurzaamheid en luisteren naar wat zij belangrijk vinden?  Meld je dan nu aan voor de gratis 17 Werelddoelenles via www.17werelddoelenles.nl. De actie gaat weer van start in september en oktober.

Wil jij je schooljaar ook starten met deze inspirerende les die leidt tot positieve actie op groene en sociale duurzaamheid? Vorig jaar namen 700 klassen uit heel Nederland deel aan de gratis les voor po, vo, mbo, hbo. Nu komt er dit jaar ook een les voor praktijkonderwijs bij!

De lessen zijn ontwikkeld door docenten, onderwijsontwikkelaars en studenten in opdracht van SDG Nederland en Coöperatief Leren voor Morgen ism Duurzame pabo en GDO.

Tekort aan klimaateducatie

“Onderwijs is het krachtigste wapen is dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen”, stelde Nelson Mandela. Maar we hebben wereldwijd een zorgwekkend tekort aan klimaateducatie. Uit het laatste UNESCO-rapport blijkt dat 70% van de jongeren een zeer beperkt begrip heeft van de klimaatcrisis. Als onderwijs het krachtigste wapen is, waarom gebruiken we het dan niet?

De mens is verantwoordelijk voor de klimaatcrisis en we kunnen onze toekomst niet veranderen zonder eerst onze eigen systemen opnieuw te beoordelen. Het onderwijssysteem is een cruciale plek om te beginnen: studenten willen – en moeten – een curriculum krijgen die de urgentie van de klimaatcrisis weerspiegelt, een uitgebreid leerplan voor milieuwetenschappen presenteert en op gerechtigheid gerichte oplossingen centraal stelt.