Met Corporate Queer maakt Remco Boxelaar het bedrijfsleven een veilige plek voor lhbti+’ers. Want daar is voor hun identiteit nu nog zelden ruimte, ziet hij. ‘Ik wil dat queer mensen niet langer hoeven te kiezen tussen zichzelf zijn en carrière maken.’

Een vrouw die geen promotie krijgt, omdat er raar zou worden opgekeken als ze met haar partner – ook een vrouw – op bedrijfsdiners zou verschijnen. Een man die voor zijn werk naar Dubai moet verhuizen, waar homoseksualiteit strafbaar is. En daarom voor een paar jaar ‘terug in de kast’ gaat. Een jonge starter op een consultancybureau die te horen krijgt dat het maar goed is dat hij een interne functie heeft: een man die nagellak draagt, kan immers niet bij klanten verschijnen.

Remco Boxelaar (29) heeft tal van verhalen verzameld in de jaren dat hij in de corporate sector werkt. Het is een wereldje dat nog verre van inclusief is voor queer personen; hij kan het weten. Die jonge starter van de nagellak, dat was hijzelf, en het consultancybureau in kwestie zou hem later de functie van projectleider Diversiteit & Inclusie geven.

 Lees het gehele artikel op OneWorld. Remco Boxelaar is een Goal Getter: een persoon die zich inzet voor het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het magazine OneWorld brengt deze pioniers in samenwerking met SDG Nederland in beeld.

Pin It on Pinterest