Duurzame vrijheid: de SDG’s komen 5 mei naar Zwolle

Op 5 mei 2022 komen de Werelddoelen naar Zwolle toe. Op het Grote Kerkplein staat de gele SDG-bus waar mensen in gesprek gaan over hoe we van de wereld voor 2030 een betere plek maken.

Buiten de bus kunnen mensen deelnemen aan spellen, zoals het rad van SDG’s, op de foto met je favoriete SDG en hun ecologische voetafdruk verminderen door een challenge te gooien met gerecyclede tennisballen. En voetballen met de SDG voetbal.

Initiatiefnemer Ryan Hoeksma van Zwolle 17 Global Goals brengt in Zwolle een groot netwerk bijeen van ondernemers, een vertegenwoordiger van een innovatie-, cultuur- of kennisplatform en een jongere, om over de 17 werelddoelen (Global Goals) in gesprek te gaan. 

De Gele SDG-Bus

De schoolbus is een mobiele duurzame locatie op wielen die kan informeren, inspireren en activeren. De bus heeft van alles aan boord met als doel een bijdrage te leveren om onze samenleving leuker, socialer, mooier en eerlijker te maken. De bus rijdt op gas, mag in elke milieuzone en is een voorbeeld van circulariteit. Alle CO2-uitstoot wordt door SDG Nederland gecompenseerd.

Positieve verhalen

We brengen bewoners, beleidsmakers, koplopers, ondernemers en jongeren bij elkaar onder de noemer SDG-stedentrip. In de bus gaat Mena Leila Kilani, projectmanager en coördinator van lokale en regionale SDG-acties, in gesprek met Zwolse denkers en doeners om positieve verhalen te delen die een licht werpen op ons leven in Zwolle en hoe we haar kunnen inrichten en verbeteren.

Wees welkom om langs te komen bij de SDG-bus op 5 mei tussen 11.00-17.00 uur. En wil je je aansluiten bij een lokale SDG actie in Zwolle? Klik dan hier!