Duurzaam SDG-Festival tijdens Koningsdag in Maastricht

De SDG-Stedentrip trekt van 24 t/m 29 april door Limburg en staat op 27 april in Maastricht. Jongeren, beleidsmakers en koplopers uit de stad gaan daar in dialoog over hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) lokaal op de agenda kunnen worden gezet.

Hoe kunnen we samen werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld? En hoe inspireer je lokale overheid, inwoners, jongeren en ondernemers om met nieuwe inzichten samen een volgende stap te zetten?

In de SDG-bus gaat een inspirerende groep mensen met elkaar in gesprek om dat uit te zoeken. De bus neemt daarbij de SDG’s als kompas voor een nieuwe blik op de toekomst. Waarin beleidsmedewerkers nadenken over de vraag: wat moet er gebeuren om Valkenburg een toekomstbestendige stad te maken? Waarbij burgerparticipatie hoog in het vaandel staat.

Global Goals-gemeente

Vanwege de viering van Koningsdag in Maastricht trekt de SDG Stedentrip in de desbetreffende week door Zuid-Limburg. Initiatiefnemer Nathalie Ummels van SDG House Maastricht wil de regio meer activeren en zichtbaar maken. En Global Goals gemeenten verbinden aan lokale activiteiten in de regio.

Programma

Om 10 uur start het programma op de Tapijn. Er zal een SDG Bus (gele Amerikaanse schoolbus) worden geparkeerd met ervoor een aantal statafels. Deze bus rijdt op gas, mag in elke milieuzone en is een toonbeeld van circulariteit. Alle CO2 wordt gecompenseerd door SDG Nederland. 

In de bus wordt publiek geïnformeerd en geïnspireerd over de Sustainable Development Goals (SDG’s) en buiten de bus staan allemaal leuke activiteiten om zelf in actie te komen. Ruil je kleding, gooi met gerecyclede tennisballen blikken om, sluit je aan bij SDG House Maastricht, laat je eigen actie achter in de 3 meter hoge SDG-jurk en maak kans op een SDG-pin! Het programma past goed bij de feestelijke dag en om mensen bewust te maken van Maastricht als leefbare stad voor nu en volgende generaties.

De verschillende activiteiten worden bemand door vrijwilligers (met name jongeren en studenten) die kosteloos van drankjes worden voorzien door de Tapijn. 

Wees welkom en doe mee!

Wil je meer weten over de Sustainable development en bekijken hoe jij (nog) meer kunt doen? Kijk op www.sdgnederland.nl.

Meer weten over de SDG House maastricht?

Mail Nathalie Ummels: coordinator@mondiaalmaastricht.nl

www.sdghousemaastricht.nl