In gesprek over een duurzame en eerlijke wereld: de SDG-bus komt naar Alkmaar

De gele SDG-schoolbus komt naar Alkmaar om in gesprek te gaan met jou over een duurzame en eerlijke wereld. Maak tijdens UP-fest op 15 januari kennis met de Sustainable Development Goals voor groene en sociale duurzaamheid.

UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met onder andere theater, kunst, workshops en inspirerende lezingen in het thema ‘Green up your life’. Bezoekers kunnen op een speelse manier ontdekken hoe je vandaag al positieve impact kan maken op de groenere wereld van morgen.

Leer hoe je verpakking-vrij kunt shoppen, geniet van inhoudelijk theater over de mode-industrie, maak zelf muziek met afval en denk mee over de toekomst van Alkmaar tijdens de Grote brainstorm der burgemeesters! UPfest is ook voor kleine wereldverbeteraars leuk om te bezoeken.

Bekijk het programma om te ontdekken waar jij graag onderdeel van wilt zijn! Upfest vindt op zondag 15 januari de hele dag in en om de Grote Kerk in Alkmaar plaats.

Alkmaar en de SDG’s

Ook de gemeente Alkmaar werkt aan de Sustainable Development Doelen. Speciaal daarvoor is in 2019 de Innovatieraad opgericht, bestaande uit inwoners van Alkmaar die zich inzetten voor hun stad. De raad adviseert de gemeente en verbindt initiatieven en projecten. Wil je meer informatie over de SDG Stedentrip mail dan naar mena@sdgnederland.nl