400 miljard voor de SDG’s: onderteken nu het Manifest Sustainable Procurement

Koopt jouw organisatie al duurzaam in? Bedrijven en semipublieke instanties in Nederland geven jaarlijks in totaal ruim 400 miljard euro uit aan het inkopen van producten en diensten. Hiermee kan het collectief een enorme impact maken om bij te dragen aan het behalen van de SDG’s.

Daarom lanceren wij het Manifest Sustainable Procurement. Dit manifest heeft SDG Nederland de afgelopen maanden samen de SDG 12 Alliantiecoördinator en Global Sustainable Enterprise System ontwikkeld. Ga naar de site van het manifest voor alle informatie

Duurzame inkoopketen

Het doel van dit manifest is het verbinden van bedrijven en semipublieke instanties in één community welke actief gaat bijdragen aan een duurzame inkoopketen, het behalen van de SDG’s en/of de eigen duurzame organisatiedoelstellingen.

Samen kunnen we immers onze in te kopen behoeften voorzien van concrete eisen en voorwaarden die ons helpen duurzaamheid in de hele keten te versnellen. De ondertekenaars van dit Manifest inspireren elkaar met actieplannen, delen hun best practices en monitoren/meten de behaalde prestaties. Het manifest wordt ondersteund door o.a. het Ministerie van Infrastructuur en Waterschappen, Nevi, MVI Nederland en Intrakoop.

Voor de eerste ondertekenaars: gratis trainingen webtool ISO 20400 en Sustainable Procurement

Samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en Nevi bieden wij gratis trainingsplekken aan voor de eerste ondertekenaars van het Manifest Sustainable Procurement.

In deze unieke eendaags training ga je o.a. aan de slag met de webtool ISO 20400, die je meeneemt in de internationale standaard voor duurzaam inkopen en opdracht geven. Ook ga je aan de slag met een actieplan om duurzamer in te kopen, zodat je meteen werk maakt van het Manifest Sustainable Procurement.

Met behulp van de ISO 20400 doorloop je de stappen om een duurzaam inkoopproces afgestemd op de Sustainable Development Goals vorm te geven en te borgen. En tenslotte werk je toe aan een nulmeting en een eigen implementatieplan zodat hiermee de eerste stap uit het Manifest al direct is genomen.