De Global Goals Accelerator gaat van start
Samen een slinger geven aan de Global Goals? Participeer in de Global Goals Accelerator estafettebijeenkomsten, volg de dialoog op weg naar de realisering van de doelen in 2030.

 Met het jaar 2030 in het vizier zijn de Global Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) overeengekomen. Een agenda voor de toekomst waarin alle actoren in de samenleving zullen moeten investeren willen we ze realiseren. Samen een slinger geven aan de Global Goals? Voor iedereen om in waardigheid te leven, zonder extreme armoede en uitsluiting. Om klimaatverandering tegen te gaan en vrede en gerechtigheid te bewerkstelligen. Doe mee aan de Global Goals Accelerator estafettebijeenkomsten.

Er staan negen bijzondere bijeenkomsten met bijzondere ontmoetingen gepland in zes weken, en af te sluiten op 5 juli 2016. Voor een overzicht van data en locaties van de bijeenkomsten, zie de kalender.

Negen bijeenkomsten

Per bijeenkomst staat een Global Goal centraal, soms hebben we er een paar geclusterd. De Global Goals; ‘revitaliseer wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling’ (17) en ‘het verkleinen van verschillen binnen en tussen landen’ (10) komen iedere keer terug. Ook Global Goal 5 voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes is een terugkerend aandachtspunt.

We zijn per bijeenkomst op zoek naar 30/40 denkers en doeners die naar de Global Goals kunnen kijken met de maatschappij van 2030 in het vizier. Wij streven een mix na van mensen vanuit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en (lokale) overheid. De estafettebijeenkomsten dragen bij aan het bouwen van de Global Goals NL Community, die na de bijeenkomsten via een online platform met elkaar verbonden blijft.

Global Goals Accelerator is een initiatief van de Duurzaamheidsdialoog (Veronique Swinkels) en Earth Charter Nederland (Alide Roerink). Het initiatief wordt mede gedragen en mogelijk gemaakt door leden van het projectteam en regiegroep, partners en supporters.

Header Global Goals Accelerator