Volt Nederland

Toekomst. Made in Europe.

Locatie

Den Haag

Type organisatie

Overheid, Politiek en (semi) Publiek
Wij zijn akkoord met de SDG Nederland visie en voorwaarden.
Wij werken aan de volgende SDG's:

Organisatie Omschrijving

Vernieuwend Duurzaam Europees

 

Een EU voor iedereen. Ook lokaal.

Jouw dagelijks leven start bij jou thuis. In de straat. In het dorp of de stad. Dat is waar de gevolgen van Corona, klimaatverandering en politieke beslissingen tot leven komen. Wij werken aan een Europese Unie voor iedereen. Ook lokaal. Daarom doen wij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Doe ook mee!

https://www.youtube.com/c/VoltNederland

Volt in Nederland en Europa

Volt bestaat pas 3 jaar. En we zitten nu al met 3 mensen in de Tweede Kamer. Doe mee en neem contact op met een van de ruim 30 Nederlandse lokale teams op de contactpagina.

Buiten Nederland heeft Volt meer dan 60 gekozen volksvertegenwoordigers in heel Europa. Kijk op Volt Europa.

 

Hoe wij aan de SDG's werken

Denk Europees Doe lokaal

Allereerst komen de SDG's op diverse manieren terug in de waarden die we delen voor de toekomst van onze wereld:

  • Gelijke kansen
  • Vrijheid
  • Duurzaamheid 
  • Rechtvaardigheid
  • Menselijke waardigheid

Ten tweede komen de SDG's in meer concrete vorm terug in onze beleidsprogramma's voor Europa, Nederland én lokaal. Deze beleidsprogramma zijn gebaseerd op de visie die we voor Nederland en Europa hebben opgesteld. We definiëren namelijk 5+1 fundamentele uitdagingen die we in elk Europees land willen aanpakken om een duurzame en inclusieve toekomst te realiseren.

Tot slot adopteerde ons Tweede Kamerlid Marieke Koekoek SDG16-Vrede, Justitie en sterke Publieke Diensten.

Marieke: "Zo probeer ik me hard te maken voor inclusieve, democratische samenlevingen met toegang tot het recht voor ieder mens."

 

 

Zo dragen wij bij aan de SDG's

In heel Europa werkt Volt aan dezelfde uitdagingen

Samen scheppen we de kaders die noodzakelijk zijn om duurzame en inclusieve initiatieven tot bloei te laten komen. We zien graag voorbeelden van wat al kan om de SDG's te realiseren. Maar horen ook graag waar de regels en kaders in Nederland, en Europa, beter kunnen. Oplossingen waar we al voor staan zijn o.a.:

  • Innovatie en duurzaamheid belonen, zodat we in 2040 klimaatneutraal kunnen zijn. Een einde aan belastingparadijzen door in heel Europa grote bedrijven eerlijk te belasten.

  • Bescherming van de rechtstaat in elk land, meer veiligheid en een menselijker vluchtelingenbeleid, door Europees de krachten te bundelen.

  • Studeren moet voor iedereen bereikbaar zijn: schaf het collegegeld af en voer de studiebeurs weer in. Burgers krijgen meer invloed op het beleid en de uitgaven door inspraak op lokaal, nationaal en Europees niveau.

Meer weten?

Lees onze standpunten of download het programma.

 

 

 

In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland

Pin It on Pinterest