Uppies Design | SDG Nederland

Uppies Design

De duurzame vormgever voor jouw duurzame onderneming

Locatie

Capelle aan den IJssel

Type organisatie

Bedrijf

Wij werken aan de volgende SDG's:

Wij zijn akkoord met de SDG Nederland visie en voorwaarden.

Organisatie Omschrijving

Uppies Design is een duurzame vormgever en marketeer die ethisch verantwoorde ondernemingen helpt te groeien op een duurzame manier.

Zo dragen wij bij aan de SDG's

  1. Wanneer mogelijk zal Uppies Design altijd voorkeur geven aan digitale branding en marketing. Dit om milieubelasting te minimaliseren.
  2. Wanneer print nodig is, wordt gekozen voor duurzame materialen. Bijvoorbeeld 100% gerecycled FSC of gerecycled papier met reststromen, zoals olifantsgras, erin verwerkt.
  3. Bij printopdrachten wordt geen gebruik van plastic coatings voor esthetische doeleinden. Denk hierbij aan mat of glans coatings. Deze coatings kunnen niet gerecycled worden en dragen bij aan de ophoping van microplastic in ons water.
  4. Elke printopdracht gaat gepaard met een donatie aan een goed doel om bomen te planten, ter compensatie van de CO2-uitstoot en het gebruikte papier en om aanleg van bossen te bevorderen. Deze donatie wordt altijd gedaan, ook bij 100% gerecycled papier.
  5. Uppies Design werkt samen met lokale drukkerijen om de kilometers, en daarmee uitstoot, van de bezorgers te beperken. Uppies Design zal altijd de voorkeur geven aan een milieuvriendelijke drukkerij bij u in de buurt.
  6. Uppies Design zal actief bijdragen aan inclusiviteit op het internet. Denk hierbij aan toegankelijkheid op websites voor slechtzienden en doven.
  7. Uppies Design weerhoud zich ervan om samen te werken met bedrijven die actief grote schade aanrichten aan het milieu of aan de samenleving. Greenwashing wordt te allen tijde geweigerd.
In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Niet van toepassing