MNP / Suntory | SDG Nederland

MNP / Suntory

MNP / Suntory

Locatie

Haarlemmermeer

Type organisatie

Bedrijf / Multinational

Wij werken aan de volgende SDG's:

Wij zijn akkoord met de SDG Nederland visie en voorwaarden.

Organisatie Omschrijving

Wij zijn MNP / Suntory. Wij zijn pioniers en trendsetters als het gaat om veredelen, testen, selecteren en introduceren van nieuwe en innovatieve (tuin) planten van de hoogste kwaliteit in Europa, Midden-Oosten & Afrika. Wij zijn géén telers, wij verkopen onze merken en variëteiten onder licentie door aan jonge planten producenten (vermeerderaars).

Elk jaar test en selecteert MNP / Suntory de meest innovatieve en sterke zomerplanten. We letten daarbij op meerdere innovatieve eigenschappen zoals kleur, vorm en bloei-rijkheid. Onze planten moeten sterk, veerkrachtig en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Vanzelfsprekend houden we ook het gebruiksgemak in het oog, want klanten willen planten die gemakkelijk te onderhouden zijn en niet veel water nodig hebben. Wij selecteren de producten die wij introduceren op basis van de eerder genoemde kenmerken en hun duurzaamheid, uniciteit, marktpotentieel en trendmatigheid.

Zodra de producten zijn goedgekeurd voor introductie, verkoopt MNP / Suntory de rechten voor het vermeerderen (vermenigvuldigen) van de planten aan haar partners. Wij werken nauw samen met de grootste vermeerderaars, telers en gerenommeerde detailhandelaren. MNP / Suntory is als 35 jaar een echte pijler in de sierteelt branche, omdat we de bron zijn van veel nieuwe producten. Ons merkportfolio bestaat onder andere uit merken als Surfinia®, Sundaville®, Senetti®, Princettia®, Million Bells®, Beedance® Surdiva®, Stardiva® & Granvia®, etc.

Naast het introduceren van nieuwe zomerbloeiers, ondersteunen wij onze partners actief bij het effectief vermarkten van onze producten. We bouwen sterke consumentenmerken om de sublieme kwaliteit en duurzaamheid van onze producten over te brengen, de naamsbekendheid te vergroten en altijd herkenbaar te zijn. Op deze manier voegen onze unieke merken waarde toe voor elke stakeholder, van de vermeerderaar tot de kweker, exporteur, retailer en uiteindelijk een 100% tevreden eindconsument.

Zo dragen wij bij aan de SDG's

Vier beloften 1.

Milieu & verantwoordelijkheid

We streven ernaar maatschappelijk verantwoord ondernemen te integreren in de organisatie om te helpen bij het oplossen van sociale en milieukwesties. Door onze innovatie, kennis, kunde en ons grote netwerk kunnen wij het verschil maken. Samen met onze licentiehouders en partners besteden we aandacht aan duurzaamheid en hanteren we allerlei criteria als norm voor onze producten en diensten die we verkopen en inkopen.

2. Innovatie & educatie

We lopen altijd voorop waardoor we elk jaar verzekerd zijn van innovatieve nieuwe producten. Onze intentie blijft om het vooruitstrevende bedrijf te zijn dat we zijn, met de hulp van onze hoogopgeleide medewerkers. Verder investeren we in kennis door bij te dragen aan maatschappelijke organisaties die mensen voorlichten en informeren over het milieu en de sierteeltsector. Op deze manier hopen we mensen handvatten te geven om een stabiele en duurzame toekomst te creëren voor zichzelf, hun kinderen en hun omgeving.

3. Hoogste kwaliteit

Ons doel is om onze klanten te verzekeren van planten van topkwaliteit. We willen telers de best mogelijke genetica en rijkbloeiende en waardevolle planten geven aan de eindconsument. Daarom worden onze planten voortdurend met de grootst mogelijke zorg getest en gecontroleerd door onze gespecialiseerde professionals, om ervoor te zorgen dat onze planten gezond, ziekte resistent en robuust zijn en de helderste bloemkleuren mogelijk hebben.

4. Samenwerking en partnerschappen

Wij geloven dat samenwerken voor een gemeenschappelijk doel de sleutel tot succes is. Daarom werken we continu samen en sluiten we aan bij uiteenlopende projecten binnen de sierteeltsector. Dit stelt ons in staat om op de hoogte te blijven van de mening en trends in de markt, wat ons fris in het geheugen houdt, met onze voeten op de grond en ons aanmoedigt om elke dag beter te worden en ons te onderscheiden van de rest.

Visie:

"We willen mensen helpen om ruimtes bewust te ontwerpen, om een plek te creëren waar planten kunnen genieten in elk aspect van hun natuurlijke schoonheid."

Missie:

“We willen een authentieke autoriteit zijn binnen de sierteeltsector. Onze hoogwaardige innovatieve producten en verrassend vooruitstrevende marketingstrategie moeten voor iedereen herkenbaar zijn, tot en met de eindconsument.”

In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland