IVM Caring Capital | SDG Nederland

IVM Caring Capital

Verantwoord denken is vooruit denken

Locatie

Muiden

Type organisatie

Bedrijf / MKB

Organisatie Omschrijving

Bij IVM Caring Capital geloven we dat we alleen op een verantwoorde manier met uw vermogen om gaan als we vooruit kijken naar de toekomst. En uw en ons vermogen inzetten om de wereld op een verantwoorde manier achter te kunnen laten aan onze kinderen en onze kindskinderen.  Wij hebben ons vermogen en deze wereld niet geërfd van onze ouders, maar in bruikleen van onze kinderen. Daarom vinden we dat  we zuinig moeten zijn op deze aarde, dat we verantwoord moeten ondernemen en de mogelijkheid hebben om daar nu en zelf invloed op uit te oefenen. Wij moeten ons bewust zijn van de keuzes die wij maken. Door te kiezen voor die bedrijven die het verschil maken.

Op deze manier willen wij onze cliënten de mogelijkheid geven om een positieve bijdrage te leveren aan maatschappelijk relevante ontwikkelingen op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur en een meer dan gemiddeld rendementsperspectief bieden. Een gedegen visie op de sterk veranderende wereld om ons heen, stelt ons in staat om strategisch en verantwoord te bouwen aan de vermogens van onze cliënten. Om deze te behouden en uit te bouwen voor zichzelf én voor toekomstige generaties. Voor ons betekent dat, dat wij u, naast een maatschappelijk rendement, ook een prima financieel rendement willen bieden.

Hoe wij aan de SDG's werken

Onze principes van verantwoord beleggen zijn gebaseerd op maatschappelijk rendement en positief beïnvloeden.

Bij de selectie van aandelen houden wij rekening met de invulling van de maatschappelijke verantwoordelijkheid door de bedrijven waarin wij investeren. Wij selecteren bedrijven mede op basis van hun bijdrage aan de SDG's en ESG doelstellingen: Environmental, Social en Governance. Dit betekent dat wij in onze beoordeling meenemen welke keuzes bedrijven maken als het gaat om milieu en sociale aspecten van het ondernemen en hoe hun governance is geregeld. Wordt de eigen besluitvorming goed en onafhankelijk getoetst en is de onderneming hierin ook voldoende transparant.

Wij kiezen daarbij voor “Best in class”, maar alleen in de voor ons leidende thema's voor de toekomst. Deze thema's zijn: Klimaatverandering (met name energietransitie), Demografische ontwikkelingen (met name gezondheidszorg) de Techrevolutie. We selecteren die bedrijven die zich op een positieve wijze onderscheiden op het gebied van ESG ten opzichte van andere bedrijven in de sector. Wij selecteren bedrijven op basis van hun innoverend vermogen, marktleiderschap, bewezen trackrecord en verwachte ontwikkeling van winstgroei per aandeel, sterke balans en waardering of onderwaardering.

Zo dragen wij bij aan de SDG's

Bij onze duurzame beleggingen zijn de SDG's en ESG principes leidend. 

Wij hanteren een positieve benadering.

Dit betekent wel degelijk dat wij ook bedrijven uitsluiten. Wij beleggen NIET in bedrijven die actief zijn in de wapenindustrie, de tabaksindustrie en vervuilende mijnbouw of bedrijven die de UN Global Compact Rules schenden. WEL beleggen wij in bedrijven die op een positieve en duurzame manier bijdragen aan Klimaatverandering, Gezondheidszorg en de Technologierevolutie. 

Als gevolg van onze kritische houding is er echter een beperkt aantal bedrijven waar wij zeker niet in zullen investeren vanwege de aard van hun activiteiten.

IVM Caring Capital is geaccrediteerd door de UN Principles for Responsible Investing (UNPRI). Dit is een initiatief van de Verenigde Naties waar institutionele beleggers en vermogensbeheerders zich bij kunnen aansluiten als zij de principes van verantwoord beleggen onderschrijven en hieraan ook inhoud geven in hun beleid.

Door deze samenwerking hebben wij het vermogen om bedrijven positief te beïnvloeden.  

 

 

In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland